Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Austrálčania sa zľakli konca sveta: Pozrite, čo sa na nich valilo!

(Zdroj: YouTube)

SYDNEY - Obyvatelia mesta Onslow v severozápadnej Austrálii sa stali svedkami nečakanej udalosti. Ako blesk z jasného neba sa na nich prirútila červená piesočná búrka, ktorá znížila viditeľnosť takmer na minimum a spôsobila problémy lodiam aj lietadlám. Podľa miestnych médií ju priniesli prudké vetry z Indického oceána. Okrem toho má časť Austrálie v blízkom období zasiahnuť aj cyklón Narelle.

Lodný pracovník Brett Martin, ktorý si vlnu červeného piesku a prachu natočil, uviedol, že počasie bolo pred týmto apokalyptickým zjavom pokojné a jasné. Najnovší výčin prírodných živlov tak prišiel po obrovských požiaroch spôsobených vysokými teplotami a silným vetrom. A ako by toho nebolo dosť, obyvatelia severozápadu sa teraz musia pripraviť aj na tropický cyklón Narelle.

Podľa meteorológa Glenna Cooka však prachová búrka s cyklónom priamo nesúvisela. Jeho stred sa nachádza stále stovky kilometrov ďaleko. Vietor však v nárazoch aj tak dosiahol vyše 100 km/h a samozrejme všetkému napomohlo aj poriadne sucho. Prachové búrky sú pritom v tejto oblasti vzácne a vyskytnú sa iba raz alebo dvakrát do roka, ak vôbec. Informoval portál Daily Mail.

Piesočná búrka

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu