Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Senzačný objav astrofyzika: Vie, kde leží domov Supermana!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: digitaltutors.com)

NEW YORK - Všetci fanúšikovia kultového komiksu o Supermanovi určite dobre vedia, kde sa tento hrdina narodil. Jeho domovom je planéta zvaná Krypton. Istý americký astrofyzik tvrdí, že našiel miesto, kde sa nachádza.

Aj keď Krypton nie je reálny, Neil deGrasse Tyson vyhlásil, že vie, kde by bol, keby existoval. "To miesto sa nachádza vo vzdialenosti 27 svetelných rokov od Zeme v súhvezdí Havran. Rodná planéta Supermana obieha okolo červeného trpaslíka LHS 2520 (malá chladná hviezda, pozn. red.)," priblížil svoje poznatky.

Riaditeľ newyorského planetária Hayden pátral po domovskej planéte Supermana na žiadosť vydavateľa komiksovej literatúry DC Comics. Jedna z najväčších a najúspešnejších spoločností svojho druhu na americkom trhu totiž začiatkom novembra vydala knihu pod názvom Star Light Star Bright, ktorej ústrednou témou je pátranie obľúbeného hrdinu po svojom domove.

"Ako rodák z Metropolisu (mesto, v ktorom sa odohráva dej komiksu, pozn. red.), som bol nadšený, že môžem pomôcť Supermanovi, ktorý urobil pre moje mesto veľmi veľa," vyhlásil Tyson. "Kniha znamená v príbehu o Supermanovi veľký míľnik. To, že sa jeho súčasťou stala skutočná veda, navždy zapísalo Supermana do histórie," dodal spoluvydavateľ Dan DiDio.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu