Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Senzačný úspech Slovenska: Sme v TOP 10 cestovateľských cieľov!

Vlkolínec
Vlkolínec (Zdroj: SITA)

MELBOURNE - Spoločnosť Lonely Planet, najväčší vydavateľ príručiek pre cestovateľov, do svojho zoznamu desiatich najlákavejších cestovateľských cieľov pre rok 2013 zaradila aj Slovensko, ktoré sa umiestnilo na piatom mieste.

Prehľad s názvom Best in Travel 2013 - Top 10, ktorému dominuje Srí Lanka, zverejnila v utorok internetová stránka www.lonelyplanet.com. Spomedzi európskych destinácií predstihla Slovensko len Čierna Hora, ktorú editori označili za "vychádzajúcu superhviezdu s divokou prírodou".

Slovensko ocenili autori zoznamu za kultúru, dobrodružnosť a množstvo turistami neprebádaných oblastí. Ilustrujú to fotografiou malebnej obce Nižné Ružbachy v okrese Stará Ľubovňa.

Príručka oceňuje najmä veľké zmeny, ktorými Slovensko prešlo za dve desaťročia od Nežnej revolúcie. Ďalej sa v nej píše, že v súčasnosti sa síce Slovensko vo vyhľadávači Google objavuje na vrchole rebríčkov lacných ponúk lyžiarskych zájazdov a rozlúčok so slobodou, no nastal čas, aby turistický priemysel prijal zmenený obraz krajiny a pripravil sa "na cestu za očakávanou párty v roku 2013".

Zoznam desiatich najlepších cestovateľských cieľov pre budúci rok podľa Lonely Planet:

1. Srí Lanka

2. Čierna Hora

3. Južná Kórea

4. Ekvádor

5. Slovensko

6. Šalamúnove ostrovy

7. Island

8. Turecko

9. Dominikánska republika

10. Madagaskar

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu