Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Felix videl budúcnosť už v roku 1974: Ako päťročný nakreslil svoj skok!

Baumgartner ako kreslená postavička a naľavo už ako naozajstný skokan Zobraziť galériu (2)
Baumgartner ako kreslená postavička a naľavo už ako naozajstný skokan (Zdroj: muckrack.com)

BRATISLAVA - Rakúsky rekordér Felix Baumgartner už ako malý chlapec túžil lietať. Dal to najavo kresbou, ktorú vytvoril ako päťročný pre svoju mamu. Keď sa mu po dlhých rokoch opäť dostala do rúk, uvedomil si, aké silné ľudské želania môžu byť, a, čo je ešte dôležitejšie, že sa môžu splniť.

Felix sa v roku 1974 zahral na proroka. Nakreslil obrázok, na ktorom skáče z oblohy s padákom, zatiaľ čo jeho rodina na neho s malým občerstvením čaká na zemi.

Felix videl budúcnosť už
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: muckrack.com)

"Keď som kresbu dokončil, dal som ju mame. Tá mi ju v roku 1986, krátko pred mojím úplne prvým zoskokom, ukázala. Je zaujímavé vidieť, aké silné vaše myšlienky a túžby môžu byť. Ak niečo naozaj chcete, dokážete to bez ohľadu na to, aké je to náročné," napísal Rakúšan na svojom facebookovom profile.

Felix taktiež v detstve rád lozil po stromoch a nechal sa svojimi rodičmi a kamarátmi vyhadzovať do vzduchu. "Keď mal štyri alebo päť rokov, zvykol mi sedávať na kolene a ja som ho rozhojdal tak silno, že sa mi vyšvihol až na ramená," spomína rodinný priateľ Roland Rettenbacher (65). "Bol to malý nezbedník, ktorý mal viac energie, ako my všetci dokopy. Povedal som mu, že má veľký talent, a že raz z neho bude úspešný športovec," dodal.

Baumgartner minulú nedeľu prekonal rekord v rýchlosti voľného pádu, keď dosiahol hodnotu 1342 kilometrov za hodinu, čo je viac ako rýchlosť zvuku. Zoskočil z výšky viac ako 39 kilometrov a na zem padal takmer desať minút.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu