Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V srdci horúceho pekla: Dobrodruh sa vystavil 1150 stupňom!

Mackley v bezprostrednej blízkosti jazera
Mackley v bezprostrednej blízkosti jazera (Zdroj: YouTube)

AMBRYM - Novozélandským dobrodruhom sa nedávno podarilo to, čo nikomu pred nimi. Ako prví na svete sa dostali až do tesnej blízkosti lávového jazera v aktívnej sopke Marum. Museli mať ale oblečené špeciálne obleky, pretože v oblasti panovala teplota až 1150 stupňov.

Marum, ktorá sa nachádza na ostrove Ambrym patriacom pod republiku Vanuatu, je veľmi vyhľadávaným miestom filmárov. Je totiž stále aktívna a spolu s lávovým jazerom sa dá výborne pozorovať z okraja sopky.

S takýmto pohľadom sa však neuspokojila trojica Novozélanďanov, ktorú tvorili Geoff Mackley, Bradley Ambrose a Nathan Berg. Vrtuľníkom sa nechali dopraviť až na vrchol a z neho sa zlanili o niekoľko desiatok metrov bližšie k jazeru.

Jeden z nich sa potom v žiaruvzdornom obleku dostal do blízkosti len tridsať metrov od bublajúceho horúceho pekla. Strávil tam takmer 40 minút, napísal portál Novinky.cz.

Celá akcia dopadla podľa plánu a odvážlivci sa v zdraví vrátili na zemský povrch. Svoje dobrodružstvá zvečnili vo forme krátkeho videa.

Dobrodruhovia sa postavili do srdca vulkánu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu