Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kreslený vlk z Len počkaj, zajac! nesmie s cigaretou na obrazovky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

MOSKVA- S cigaretou na obrazovky ruskej televízie už možno nebude smieť vlk z dobre známeho ruského detského seriálu Len počkaj, zajac! Podľa úradov by mohol jeho zlozvyk poškodiť zdravý vývoj najmladšej generácie.

 

Či je možné ukazovať deťom necenzurovaný seriál No počkaj zajac rieši v týchto dňoch mediálna skupina TMK-Media s ruskou dolnou komorou parlamentu a ďalšími štátnymi orgánmi. Nie je zatiaľ jasné, či bude potrebné vlkovi fajčiarske scény zo seriálu vystrihnúť.

Na tom, že vlk je záporná postava, ku ktorej patrí zlozvyk, sa zhodnú zástupcovia televízie aj najvýznamnejšia moskovská detská psychiatrička Anna Portnovová. "Nedá sa zakazovať rozprávky a kreslené seriály so zápornými hrdinami. Na Len počkaj, zajac! som vyrástla a nechápem, kvôli čomu by mal byť pre deti závadný. Vlk je antihrdina - nikto sa s ním nestotožňuje, je príkladom zlého správania a deti tomu rozumejú, "oznámila agentúre Interfax.

Seriál Len počkaj, zajac! je na Slovensku dobre známy, jeho prvý diel natočili v Sovietskom zväze v roku 1968. V roku 2006 diváci uvideli zatiaľ posledný diel - vlk v ňom prestal fajčiť, žuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu