Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Brazílii objavili živočícha, ktorý vyzerá ako pánske prirodzenie!

Pri pohľade na živočícha rozhodne ľudská predstavivosť  poriadne zapracuje.
Pri pohľade na živočícha rozhodne ľudská predstavivosť poriadne zapracuje. (Zdroj: Tupan/Divulgação)

RIO DE JANEIRO - Výskumníci v Brazílii objavili nový druh "hada", ktorý sa podľa nich podobná na mužské prirodzenie. Na živočícha s latinským názvom Atretochoana Eiselt narazili pri budovaní vodnej priehrady.

Šesť tvorov bez očí našli na dne rieky Madeira v jednom zo štátov na severe Brazílie. Objav bol urobený v novembri minulého roka pri odčerpaní časti vody, ale zverejnený až teraz po jeho preskúmaní.

Julian Tupan, biológ energetickej spoločnosti Santo Antonio Energy, ktorá hrádzu stavala, povedal pre tamojšie médiá, že o beznohom živočíchovi sa toho zatiaľ veľa nevie: "Zo šiestich jeden uhynul, traja boli vypustení späť do voľnej prírody a ďalších dvoch počas štúdia chovali v zajatí. Hoci vyzerajú ako hady, nie sú to plazy, ale sú skôr príbuznými mlokov a žiab."

Podľa Tupana zviera dýcha prostredníctvom kože a pravdepodobne sa živí malými rybami a červami, ale nič z toho zatiaľ nie je stopercentne preukázané. "Amazonka je škatuľka plná prekvapení pokiaľ ide o plazy a obojživelníky. Je ich tam ešte oveľa viac takých, ktoré sme zatiaľ neobjavili," uviedol biológ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu