Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Storočie katastrof: Po 15. júli nás čaká skutočné peklo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: zimbio.com)

BRATISLAVA - Slovensko sa už od konca júna potýka s nezvyčajne vysokými teplotami. Je tu dokonca teplejšie, ako v mnohých exotických krajinách. Tento jav si meteorológovia vysvetľujú klimatickými zmenami a tvrdia, že situácia bude ešte horšia.

Svetoví odborníci čoraz častejšie priznávajú, že najväčším nepriateľom človeka sa stáva počasie. Preto 21. storočie označujú za "storočie katastrof". Niet sa čomu diviť; svet posledné roky ničí jedna prírodná katastrofa za druhou, či už ide o zemetrasenie, tornádo, povodeň alebo snehovú kalamitu. To, čo prežívame teraz, je ale vraj nič v porovnaní s tým, čo nás čaká.

Ďalší extrém by mal prísť v druhej polovici júla. Meteorológovia varujú, že stredná Európa zažije ešte väčšie horúčavy, ako tie, ktoré nás potrápili v posledných dňoch. Spolu s vysokými teplotami sa ale majú dostaviť aj búrky a prívalové dažde.

"Prívalové zrážky sa môžu vyskytnúť v priebehu celého letného obdobia. Je pravdepodobné, že spolu s nimi sa dostaví niečo veľmi negatívne. Okrem toho hrozia aj krátkodobé a pomerne nepríjemné obdobia ochladenia," informoval hydrológ Michal Hazlinger.

Tento trend má podľa dlhodobých predpovedí pokračovať celé storočie, napísal portál noviny.sk. Zo strednej Európy sa tak pomaly, ale isto, stáva tropický raj, čo síce poteší milovníkov tepla, ale zároveň so sebou prinesie aj množstvo negatívnych dôsledkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu