Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

"Bobor" v podpazuší: Žena sa neholila 18 mesiacov, tu je výsledok!

Emer sa ochlpenie páči Zobraziť galériu (3)
Emer sa ochlpenie páči (Zdroj: ITV)

DUBLIN - Prirodzené ženské ochlpenie sa od istej doby stalo spoločenským tabu. Zarastené podpazušie či nohy sa považujú sa negustiózne a nehygienické. S týmto rodovým stereotypom sa však rozhodla zatočiť mladá Emer O'Tooleová (28), ktorá sa prestala holiť pred 18 mesiacmi. S výsledkami je podľa vlastných slov spokojná a neváhala ich ukázať ani do kamery.

Postgraduálna študentka sa v televíznej relácii This Morning priznala, že sa začala holiť už ako 14-ročná, hoci vlastne nechápala prečo. Jednoducho mala pocit, že sa to od nej očakáva. S tým však bol jedného dňa koniec.

Emer sa vžila do úlohy bojovníčky proti stereotypom a očakávaniam, ktoré nútia už malé dievčatká depilovať svoje telá. Mladá žena sa preto fenoménu vzoprela a necháva chĺpky prirodzene rásť. Ženy totiž podľa nej podliehajú obrovskému stresu, ktorý vyplýva z estetických nárokov, ktorý na ne kladie spoločnosť.

Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ITV)

Kým jej kamarátky chodia na laserové odstránenie ochlpenia, ona sa so svojím podpazuším už netrápi. „Môj vzťah k vlastnému telu sa zmenil. Milujem svoje chlpy“, hrdo priznáva Dublinčanka.

Experiment mal pôvodne trvať rok, no po jeho uplynutí si Emer uvedomila, že nemá potrebu sa hustého porastu zbaviť. Necháva si ho ďalej rásť a tvrdí, že sa cíti slobodná a vyrovnaná. A mužom to vraj tiež neprekáža.

Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ITV)


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu