Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Chodiaca guľa: Kocúr je tučný ako delo, váži 18 kíl!

Meow musí schudnúť
Meow musí schudnúť (Zdroj: YouTube)

SANTA FE - Stačili dva roky a z kocúra Meowa (Mňaua) sa stala obrovská guľa srsti vážiaca až 18 kíl. Jeho predchádzajúci majiteľ mu zjavne doprial toľko jedla, že zvieratko skončilo v útulku a potrebuje urýchlene odtučňovať.

"Stačí jediný pohľad a je jasné, aký má tento kocúr problém. Je obézny. Vyzerá ale sladko, jeho tvár je roztomilá. Len je celý nesmierne tučný," uviedol v piatok Ben Swan, hovorca zvieracieho útulku, kam Meowa previezli. Aby ho mohli dať na adopciu, musí schudnúť aspoň päť kíl.

Dospelé mačky domáce obvykle vážia tri až šesť kilogramov. "Existuje mnoho tučných mačiek. Patria ľuďom, ktorí ich kŕmia jedinou potravinou ako napríklad mäsom. Zvieratá si zvyknú všetko ostatné odmietať a nemajú teda vyváženú stravu. Začnú tak priberať a priberať," vysvetlil pre agentúru AP Swan.

"Snaží sa robiť všetko, čo normálne mačky, avšak s tým rozdielom, že rýchlo stráca dych a okamžite sa unaví. Uvidíme, či bude v našich silách tomuto kocúrovi pomôcť," dodal Swan.

Meow sa však ešte nedopracoval k titulu najťažšej mačky. Rekord patrí kocúrovi Himmymu z Austrálie, ktorého váha vystúpila až na 21 kilogramov. Vedenie Guinnessovej knihy rekordov však podľa denníka Huffington Post od tej doby prestalo prijímať prihlášky o podobné zápisy zo strachu, že by tak podporovalo ľudí vo vykrmovaní domácich maznáčikov.

Tučný kocúr

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu