Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Jedovatý náramok žene zničil život: Pokrytá ekzémom skončila v blázinci!

Jo z náramku zošalela Zobraziť galériu (2)
Jo z náramku zošalela (Zdroj: swns.com)

BRIDPORT - Štyridsaťročná matka dvoch detí prišla o priateľa, dom, auto i prácu a nakoniec skončila s halucináciami v blázinci. Potom zistila, že za všetko môže jej náramok, ktorý obsahuje životu nebezpečný jed.

Jo Wollacottová si v roku 2010 kúpila na eBay lacný náramok. Nasledujúce dva roky zažila peklo. Trpela abscesmi, ekzémami, halucináciami a prišla o všetko, na čom jej v živote záležalo. Dvakrát ju dokonca zavreli do blázinca.

Nikto nechápal, čo sa s Jo deje. Nakoniec sa ukázalo, že môže byť rada, že žije. Šperk bol totiž vyrobený z bobúľ tropického kríka, ktoré obsahujú lektín abrin. Ten je tak toxický, že po prehltnutí iba 3 mikrogramov spôsobí smrť.

Akonáhle začala Angličanka náramok nosiť, objavili sa prvé problémy. "Celé leto som zvracala a mala hnačku. V ústach sa mi tvoril hnis, na rukách a nohách som mala ekzém. Nechápala som, kde sa to všetko berie," hovorí.

Jedovatý náramok žene zničil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: swns.com)

Jo na tom bola zle fyzicky aj psychicky. Priateľ to nevydržal a rozišiel sa s ňou. Kvôli veľkému počtu zameškaných dní ju navyše vyhodili z práce, čím sa dostala do dlhov a musela predať dom a auto. Lekári nevedeli si príčinu jej potiaží nevedeli vysvetliť. Najprv si mysleli, že sfetovaná, lebo všetky testy boli negatívne.

Všetko sa vysvetlilo, až keď sedemročný syn Dagan priniesol úplnou náhodou zo školy domov leták ministerstva zdravotníctva, ktorý pred náramkami zo smrteľných bobúľ varoval. "Nemohla som tomu uveriť. Ten náramok ma úplne zničil. Nočná mora sa ale konečne skončila," dodala šťastná Jo. Správu priniesol server tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu