Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zázračná chirurgia: Muž lieči ľudí pomocou duchov vo svojom tele!

Takto prebieha spirituálna operácia nosa Zobraziť galériu (3)
Takto prebieha spirituálna operácia nosa (Zdroj: SITA)

ABADIANIA - Joao Teixeira de Faria alias Joao Boží (69) je veriacimi v Brazílii považovaný za zázračného muža a médium, ktoré dokáže vyliečiť ich bolesti a choroby. Pre ostatných je to skôr nebezpečný podvodník. Aj napriek týmto rozporuplným názorom sa do malého mestečka Abadiania schádzajú stovky chorých, aby im muž pomocou "nekonvenčnej medicíny" uľavil od utrpenia.

Faria, ktorý "psychické" liečebné procedúry praktizuje už päť desaťročí, vykonáva svoju prácu nezištne. A hoci za pomoc nežiada peniaze, dary sú vždy vítané. "Liečiteľ" tvrdí, že on je iba nástroj a Boh je ten, ktorý uzdravuje.

Zázračná chirurgia: Muž lieči
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

"Psychickí chirurgovia" sú prevažne sústredení v Brazílii a na Filipínach a majú korene v hnutí spiritualistov, ktoré verí, že duchovia mŕtvych môžu komunikovať so živými. Rovnako ako Faria, sa často počas liečby dostávajú do tranzu, takže vraj do nich môže vstúpiť boh, mŕtvi lekári alebo iní duchovia.

Tieto praktiky však ostro odsúdila napríklad American Cancer Society, ktorá upozornila na to, že títo "kúzelníci" používajú triky ako napríklad časti tiel zvierat, aby pacientov presvedčili, že im skutočne odstránili to, čo ich trápilo. Pre veriacich, akými je napríklad Juan Carlos Arguelles (29), ktorý precestoval tisíce kilometrov až z Kolumbie, sú to však plané reči.

Zázračná chirurgia: Muž lieči
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Mladík trpiaci 12 rokov keratokonom spôsobujúcim stenšovanie rohovky a postupné slabnutie zraku, sa nechal od Fariu ošetriť niečím, čo síce vyzeralo ako kuchynský nôž, ale s výsledkom je evidentne spokojný a je mu jedno, čo hovoria zdravotníci.

Týždeň po návšteve Brazílie sa mu vraj zrak zlepšil už "o 80 percent" a každý deň je to ešte badateľnejšie.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu