Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Totálne poníženie športovkyne: Pustili jej hymnu z Borata o kazašských prostitútkach!

Kazašská strelkyňa počas
Kazašská strelkyňa počas "hymny" (Zdroj: youtube, )

KUVAJT - Za poburujúci škandál medzinárodných rozmerov dnes kazašská agentúra Tengrinews označila incident na Veľkej cene v športovej streľbe v Kuvajte.

Pri odovzdávaní medaily kazašskej športovkyni, namiesto kazašskej národnej hymny, organizátori omylom pustili do ampliónov pieseň z parodického filmu britského komika Sacha Barona Cohena Borat. Film v Kazachstane považujú za brutálny útok na kazašskú národnú hrdosť.

Satirická snímka z roku 2006 vyobrazila Kazachstan ako zaostalú, nedemokratickú krajinu plnú stredovekých prežitkov, v ktorej je obľúbeným miestnym nápojom fermentovaná konská moč, kde lietadlá riadia jednookí piloti a homosexuáli musia nosiť modré klobúky. Súčasťou filmu je aj fiktívna kazašská hymna, v ktorej sa spieva o "šľachetných kazašských prostitútkach". Práve týmto popevkom vzdali kuvajtskí činovníci hold víťaznej kazašskej strelkyni.

Na kazašskom ministerstve zahraničia vyvolal incident pohoršenie, uvádza miestna tlač. Úrady trvajú na oficiálnom ospravedlnení.

Parodickú "hymnu" organizátori odohrali celú, zhromaždení kazašskí športovci museli ceremoniál pretrpieť až do konca. List kazašskej delegácie s ostrou sťažnosťou zostal bez odpovede. Ešte pred ceremoniálom údajne vedenie kazašskej výpravy zisťovalo, či majú organizátori štátnu hymnu k dispozícii. Boli uistení, že áno. Neskôr vyšlo najavo, že si pieseň skopírovali z internetu.

Hovorca kazašského ministerstva zahraničia zo zodpovednosti za incident obvinil Medzinárodnú streleckú federáciu. Grand Prix prebieha pod záštitou kuvajtského emira šejka Sabaha Ahmada Jaber Sabaha.

Cohenov film Borat sa po celom svete stal kasovým trhákom, zarobil 260 miliónov dolárov. V rade moslimských krajín, vrátane Kuvajtu, je film zakázaný. Záujem o Kazachstan sa po uvedení filmu ale paradoxne zvýšil, podľa tamojších cestovných kancelárií sa počet záujemcov o návštevu tejto stredoázijskej krajiny zvýšil päťnásobne.

Výber z Boratovej hymny:

Kazachstan je najlepšia krajina na svete.
Všetkým ostatným krajinám šéfujú poserovia.
Kazachstan je najväčší vývozca draslíka.
Všetky ostatné krajiny majú horší draslík.

Kazachstan, Kazachstan, ty veľmi pekné miesto.
Od roviny Tarashek k severným hraniciam mesta Židov.
Kazachstan priateľ všetkých okrem Uzbekistanu.
Nosatých ľudí s kosťou v mozgu.

Kazašský priemysel je najlepší na svete.
Vynašli sme karamel a opasok do nohavíc.
Kazachstan má najčistejšie prostitútky v okolí.
Samozrejme okrem Turkménska.

 

 

 

Kazašská hymna

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu