Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bizarný vynález: Noviny obracia laptop aj škrečok!

Stranu novín nakoniec obráti izolepa
Stranu novín nakoniec obráti izolepa (Zdroj: YouTube)

NEW YORK - Ľudská vynaliezavosť nepozná hraníc. Istý počítačový programátor z New Yorku vytvoril jedinečné zariadenie na obracanie novinových stránok. Jeho vynález je dômyselný a nesmierne komplikovaný, v bežnom živote však úplne nepoužiteľný.

Joseph Herscher (26) vytvoril zložitý mechanizmus, ktorý sa spúšťa jediným pohybom. Stačí, aby autor pri pití kávy strčil do ceruzky, ktorá následne rozpohybuje neskutočný reťazec udalostí.

Je až neuveriteľné, čo všetko mladík, ktorý pochádza z Nového Zélandu, do vynálezu zakomponoval. Miesto sa našlo pre plynový horák, fén, laptop ale dokonca aj pre škrečka. Nechýbali však ani chemické reakcie, biliardové gule a knihy.

Ešte viac fascinujúci je ale fakt, že jednotlivé kroky dokopy naozaj fungujú, aj keď iba jediný raz. Video od konca decembra videli už takmer štyri milióny užívateľov. Jeden z nich trefne poznamenal, že hoci len samotný MacBook vyjde jeho majiteľa poriadne draho, prečítať si ďalšiu stránku novín bez hnutia prstom je ale na nezaplatenie.

Herscher má na svojom konte oveľa viac podobných vynálezov. V súčasnosti vedie workshopy, vystavuje svoje diela a navrhuje stroje pre firmy. "Išlo mi o to, aby sa tie najjednoduchšie úkony vykonávali tým najkomplikovanejším spôsobom," prezradil svoju pôvodnú myšlienku Joseph.

Zábavné obracanie strany novín

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu