Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Za 99% kandiduje Peter Vačok, ktorý takmer zatvoril Ivana Lexu

Za 99% kandiduje Peter Vačok, ktorý takmer zatvoril Ivana Lexu Zobraziť galériu (2)
Za 99% kandiduje Peter Vačok, ktorý takmer zatvoril Ivana Lexu

Peter Vačok je na treťom mieste kandidátky 99% - občiansky hlas. Ešte ako policajný vyšetrovateľ odhalil, že tajná služba uniesla do Rakúska syna prezidenta Michala Kováča.

Peter Vačok predviedol na výsluch viacerých príslušníkov SIS a obvinil ich z účasti na únose. Tajným zadržal aj niekoľko áut použitých pri sledovaní a unášaní prezidentovho syna. Keby mal voľné ruky, pravdepodobne by za mreže dostal aj riaditeľa SIS Ivana Lexu. To však vtedajší vyvolenci nechceli dopustiť, a preto Petra Vačoka a jeho kolegov z polície vyštvali. „Na prípade pracovali mnohí čestní ľudia, ktorí sa podieľali na objasnení tohto skutku. Nebola to iba moja individuálna záležitosť. Je však príznačné, že už ani jeden z nich v polícii nepôsobí, pretože o nich štát ani nemá záujem,“ spomína si Vačok. Po odhalení účasti SIS na únose na verejnosť prenikol záznam telefonátu Ivana Lexu s vtedajším ministrom vnútra Ľudovítom Hudekom. Vulgárne sa dohovárali, ako odstránia nepohodlných vyšetrovateľov. Hudek doslova povedal, že toho vyšetrovateľa „kopneme do gúľ“.

Bezpečnostný expert a predseda Asociácie bývalých spravodajských dôstojníkov Igor Cibula nám povedal, že Petra Vačoka pozná ako morálne pevného a odvážneho muža, ktorý sa nebál tajnej služby Ivana Lexu, keď vyšetroval prípad únosu M. Kováča ml. "Vzniesol obvinenie proti trom príslušníkom SIS, ktorí boli zapletení do tejto zločineckej akcie. Bol kvalifikovaným policajným vyšetrovateľom, ale vtedajšie mečiarovské vedenie polície ho z prípadu odvolalo, pretože sa báli, že Vačok odhalí pravdu. Keď odišiel z radov polície, ani ako advokát nezmenil svoje zásady nekompromisného bojovníka za spravodlivosť pre obyčajných ľudí," tvrdí Cibula.

Peter Vačok je v súčasnosti advokátom. „Polovicu profesionálneho života som bol vyšetrovateľom a druhú polovicu pôsobím ako advokát. Dôvod, pre ktorý som sa rozhodol kandidovať za 99%, je stav spravodlivosti v našej krajine. Musí skončiť delenie ľudí na vyvolených a tých ostatných. Trestné konanie viac nesmie byť zneužívané na presadzovanie straníckych a finančných záujmov. Pred zákonmi a ústavou si musíme byť všetci rovní,“ konštatuje Peter Vačok. Podľa jeho slov nemôžeme pripustiť, aby aj v súčasnosti bolo trestné konanie zneužívané a ovládané finančnými záujmami. „Práve v tejto oblasti by som chcel byť v rámci 99% prínosom,“ povedal.

 

Zvuk rozhovoru Lexa – Hudek: http://www.mnad.webzdarma.cz/zabava/audio/hudek-lexa.mp3

Prepis časti rozhovoru Lexa – Hudek: http://sk.wikipedia.org/wiki/Ivan_Lexa#Rozhovor_s_.C4.BDudov.C3.ADtom_Hudekom

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu