Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rómska veštkyňa hviezdou internetu: Česi sa pučia od smiechu!

Veštkyňa Jolanda sa stala hviezdou sociálnych sietí
Veštkyňa Jolanda sa stala hviezdou sociálnych sietí (Zdroj: YouTube)

PRAHA - Program EZO TV, ktorý pravidelne vysiela TV Barrandov, vyprodukoval novú hviezdu sociálnych sietí v Česku. Najnovšie je v kurze rómska veštkyňa Jolanda, ktorá si vďaka svojej telesnej štruktúre vyslúžila prezývku "EzoDojnica Jolanda". "Nie som hviezda, to nie je mojím poslaním," povedala portálu idnes.cz veštkyňa, ktorej televízne výstupy už stihli fanúšikovia zremixovať.

Jolanda je skromná žena zo severných Čiech, ktorá veštenie má takpovediac v krvi. "Toto sa nedá naučiť, toto je dar, ktorý sa u nás dedí už veľmi dlho. Veštila moja mamička, jej mamička, tety, proste všetci," hovorí najnovšia hviezda YouTube.

Sledovanosť videí dosahuje státisícov zhliadnutí. A ďalšie pribúdajú. Najnovším počinom neznámeho fanúšika je remix typicky rómskej reči hlavnej aktérky, ktorú sa podarilo naskladať pod hudbu Madonny.

Veštica Jolanda paródia

"Som síce na Facebooku, ale tieto videá moc nesledujem. Pre mňa je dôležitá moja profesia, vďaka ktorej môžem ľuďom pomáhať. Ľudí bez lásky a práce je veľa, doba je zlá, ti ľudia často plačú, cítim s nimi," zhŕňa Jolanda.

Rómsky pôvod berie ako samozrejmosť. S rasovou nenávisťou sa výrazne nestretla, a ako sama hovorí, dobrých aj zlých ľudí je okolo každého z nás veľa. "Nemôžem povedať, že by som mala nejakú zlú skúsenosť kvôli tomu, že mám inú farbu pleti. Iné národy boli a budú," dopĺňa Jolanda, ktorá sa veštením zaoberá od svojich piatich rokov.

Ako veštkyňa nevidí blížiaci sa rok 2012 príliš pozitívne. Kríza, ktorá je celosvetová, vraj bude pokračovať aj ďalej. "V roku 2012 sa naplní veľké proroctvo. Moja vízia je smutná. Veľa ľudí príde o prácu, veľa ľudí bude bez peňazí. Morálka ľudí upadne. Nečakajú nás ľahké časy," uzatvára Jolanda.

Jolanda pri veštení v TV

Veštica Jolanda

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu