Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Z Facebooku sa nevymažete: Mladík získal šokujúci dôkaz!

Mark Zuckerberg predstavuje vlastný Timeline na Facebooku
Mark Zuckerberg predstavuje vlastný Timeline na Facebooku (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ/BRATISLAVA - Po odhalení austrálskeho blogera Nika Cubrilovica, že Facebook sleduje stránky, ktoré navštevujete, aj po odhlásení sa, je tu ďalší neuveriteľný prípad! Aj keď ste si mysleli, že sociálna sieť vaše správy či fotografie zmazala, nie je to tak. Presvedčil sa o tom aj študent z Viedne, ktorý si pre svoj školský projekt vyžiadal všetky dáta o svojej osobe za posledné tri roky. Domov mu prišlo CD s 1200 stránkami A4!

Max Scherms (23) narazil na šokujúce zistenie, že firma ukladá naozaj všetky dáta a aktivity, ktoré užívatelia v histórii v rámci sociálnej siete vykonali. Aj tie, ktorá považovali za dávno zmazané. Rozhorčený mladík preto podal na Facebook už 22 žalôb za porušovanie používania osobných údajov.

Spoločnosť vykonáva všetky svoje aktivity v rámci Európy prostredníctvom dcérskej spoločnosti v Írsku. Sem sa môžu obrátiť užívatelia, ktorí majú problém s ochranou osobných údajov. Každý, kto má na Facebooku svoj ​​profil, si tu môže vyžiadať kópiu dát, ktoré o ňom firma v histórii uložila.

Iniciatívny študent si aj po tejto zlej skúsenosti svoj profil na Facebooku nechá. Chce však docieliť väčšiu transparentnosť a moc pre jednotlivých užívateľov. "Buďte vytrvalí a nenechajte sa odradiť. Právo je na vašej strane," radí Scherms užívateľom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu