Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Po zemetrasení prežili 134 dní bez jedla!

Rybky boli pár dní vystavené na recepcii v administratívnej budove v meste Christchurch
Rybky boli pár dní vystavené na recepcii v administratívnej budove v meste Christchurch

AUCKLAND - Dvojica zlatých rybiek sa stala najmenšími a najodolnejšími tvormi, ktoré prežili silné zemetrasenie v novozélandskom Christchurchi. Prírodná katastrofa vo februári zabila 181 ľudí.

Rybky pod menom Shaggy a Daphne strávili štyri a pol mesiaca v jednej zo zničených administratívnych budov bez toho, aby ich niekto nakŕmil. Voda v nádrži navyše nebola kvôli prerušenému prívodu elektriny pravidelne filtrovaná. Stolitrové akvárium našťastie stačilo na to, aby rybkám poskytlo výživné látky, ktoré získali z rias rastúcich na kameňoch a stenách. Shaggy a Daphne zachránili začiatkom tohto mesiaca.

"Pred pár týždňami ma záchranári konečne vpustili do budovy, aby som si mohla odniesť osobné veci. Potom sme všimli akvárium a v ňom živé rybky. Ich farba už nebola taká žiarivá ako predtým, ale inak boli v poriadku," povedala riaditeľka jednej zo spoločností, ktoré v budove sídlili, Vicky Thornleyová. Teraz sa o ne stará jej syn.

"Je to úžasný príbeh. Nikdy by som nepovedal, že ryba vydrží tak dlho bez jedla," povedal riaditeľ kalifornského akvária Monterey Bay. Podľa neho prežili aj vďaka prirodzene rastúcej baktérii, ktorá pomáhala prečisťovať vodné prostredie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu