Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Žite zdravo, jedzte sushi!

Sushi MoshiMoshi Zobraziť galériu (6)
Sushi MoshiMoshi (Zdroj: PR)

Udržať si štíhlu postavu a dodržiavať správnu životosprávu je pre nás občas veľký problém. Jesť zdravo, chutne a pritom nepriberať dokážete jednoducho, keď budete jesť japonskú špecialitu – sushi.

Toto tradičné japonské jedlo si môžete dať na obed či večeru. U Vás doma alebo v kancelárii.  Všetci, ktorí ešte neochutnali sushi, by sa toho nemali vôbec báť. „Je to tradičné a klasické japonské jedlo s viac ako tisícročnou históriou. Tento lahodný pokrm - ručne zavinuté či tvarované kúsky ochutenej sushi ryže, doplnené o surovú rybu, morské plody či zeleninu - z Japonska má blahodarné účinky na ľudské zdravie. Nemusíte sa teda vôbec báť, že priberiete na váhe, naopak, sushi Vám žiadny kilogram naviac nepridá,“ povedal nám šéfkuchár zo sushi MoshiMoshi, prvého sushi bistra v Bratislave. Zároveň odporučil špeciality bistra, ktoré každý týždeň mení svoju sushi ponuku ako jediný na Slovensku a priniesol viac než 60 nových sushivariácií.

Vynikajúca je napríklad kombinácia čerstvého tuniaka s jablkom, kreveta s avokádom a mätovými lístkami, sušené paradajky s fetou alebo huby shitake s hubovým krémom a drvenými lieskovcami.

Súčasťou takzvanej prílohy je japonský chren wasabi, originálna sojová omáčka a marinované plátky zázvoru. Klasicky sa sushi je drevenými paličkami. Sojovú omáčku s kúskami zeleného japonského chrenu zmiešate na tanieri, v ktorom si sushi zľahka namáčate.

Sushi MoshiMoshi má v názve podtitul takeaway a zameriava sa hlavne na najrýchlejšie vydanie menu svojim zákazníkom, ktorí sa preňho osobne zastavia. K dispozícii je však aj rýchla sushi donášková služba na ľubovoľné miesto v celej Bratislave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu