Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Najstaršia kulturistka (74) musí odháňať nápadníkov!

Po jej postave by túžili aj mladice Zobraziť galériu (3)
Po jej postave by túžili aj mladice (Zdroj: Rex Features)

LONDÝN/BRATISLAVA - Hoci je dávno babičkou, v žiadnom prípade o nej nehovorte, že je stará. Ernestine Shepherdová z Baltimoru figuruje v Guinnessovej knihe rekordov ako najstaršia súťažiaca kulturistka. Žena totiž vraví, že vek nie je nič iné iba číslo a jej manžel (54) má údajne problém udržať od nej mladých záujemcov.

Ernestine vstáva každé ráno o tretej a deň začína meditáciou. Potom sa vydá do ulíc a v miestnom parku si zabehne 16 kilometrov. Stravuje sa veľmi striedmo, je iba hnedú ryžu, kuracie prsia a zeleninu, ktoré trikrát denne zapíja pohárom vaječných bielkov. Chuť na sladké údajne nepociťuje. 

Za posledných osemnásť rokov sa "babička" zúčastnila 18 maratónov a vyhrala dve súťaže v kulturistike. Podľa jej slov však nebola vždy taká fit ako teraz. V 56 rokoch spolu so staršou sestrou zistili, že im nejako začínajú mäknúť telá. Preto na sebe začali pracovať v miestnom stredisku. Výsledky sa im tak zapáčili, že ešte pritvrdili.

Po sestrinej smrti si zdrvená Ernestina spomenula na sľub, že sa z nej stane závodná kulturistka. A tak na jej pamiatku 
začala trénovať a držať sa prísnej diéty. 

Na hlášky okolia, že sa zodrie na smrť, hovorí, že raz aj tak zomrieme všetci, ale kým žije, chce kvalitu. Idolom starej dámy je Sylvester Stallone a film Rocky. Pieseň z neho má aj ako zvonenie na mobil. 

Ernestine Shepherdová

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu