Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Šialená Veľká noc: Na strom zavesil 9800 vajíčok!

Volker Kraft a jeho zvláštny strom Zobraziť galériu (3)
Volker Kraft a jeho zvláštny strom (Zdroj: TASR)

SAALFELD - Rodina Kraftovcov v nemeckom Saalfelde má vo svojej záhrade zaujímavý strom. Ten si chodia obzerať mnohí prekvapení návštevníci. Je na ňom totiž 9 800 kusov veľkonočných vajíčok, ktoré naň rodina vešia už viac ako 40 rokov. O prácu a zábavu má vždy postarané na nieľko dní.

Veľká noc v Rakúsku

Veľká noc je považovaná za tradičný rodinný sviatok aj v Rakúsku. Pre 79 percent opýtaných sú dôležité pestré veľkonočné vajíčka. Vyplýva to z internetovej ankety inštitútu pre výskum trhu a verejnej mienky Marketagent.com, ktorá sa v Rakúsku uskutočnila na vzorke 500 osôb vo veku od 14 do 65 rokov.

Štyria z piatich Rakúšanov trávia veľkonočné sviatky doma. Kým najviac z nich potešia pestré vajíčka, 75 percent neodolá čokoládovému zajacovi a 63 percent hľadaniu poskrývaných veľkonočných vajec. Iba každý tretí Rakúšan ide na Veľkú noc do kostola. Až 40 percent opýtaných sa priznalo, že sa v istých veciach postí. Z toho každý druhý sa zriekne alkoholu alebo cigariet, skoro každý tretí mäsa.

 

Veľká noc na Slovensku

Veľkonočné sviatky sú obľúbené najmä u ľudí nad päťdesiat rokov, ale pozitívne ich vnímajú aj mladšie generácie. Viac ako 40 percent dvadsiatnikov potvrdilo, že polievačku a šibačku majú radi a tešia sa na ne aj tento rok. Tradície sú najobľúbenejšie v Prešovskom kraji. Pozitívny vzťah k šibačke a polievačke vyjadrilo vyše 80 percent opýtaných z tohto regiónu. Naopak, na západnom Slovensku obyvatelia tradície skôr len tolerujú. Vyplýva to z výsledkov marcového prieskumu spoločnosti Focus.

 

Vešanie vajíčok u Kraftovcov v roku 2009



9800 vajíčok na strome
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu