Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Richard Müller pripravuje pre deti Zvieratká z Paneláku

Nahrávanie albumu Zvieratká z Paneláku Zobraziť galériu (7)
Nahrávanie albumu Zvieratká z Paneláku

Na unikátnom hudobnom projekte pracuje v súčasnosti Richard Müller. Spolu s textárom a tentoraz aj skladateľom Vladom Krauszom pripravujú album plný detských pesničiek.

Ich autorom je Vlado Krausz, známy doteraz výhradne ako textár píšuci predovšetkým pre Ivana Táslera a Katku Knechtovú. V minulom roku prvýkrát spolupracoval aj s Richardom Müllerom na albume Už. Počas súkromnej návštevy Richard zistil, že Krausz má „v šuplíku“ aj pesničky pre najmenších poslucháčov a okamžite sa pre ne nadchol.

„Nepredpokladal som, že autor skladieb pre IMT Smile, Pehu či pre mňa je schopný zložiť pesničky pre najmenšie deti tým istým progresívnym spôsobom ako pre dospelých,“ povedal Müller. „Napadlo mi, že by určite stálo za to vydať album s jeho detskými skladbami, dohodli sme sa na tom veľmi rýchlo.“

Pre Krausza bolo Müllerovo rozhodnutie prekvapením, pesničky skladal už niekoľko rokov výlučne pre radosť svojej dcérky Loty. „Nemal som ambície vydať ich na nosiči, Lota si ich vypočula, naspievala a ja som si ju nahral,“ vysvetľuje. „Niekedy sa stalo, že až po niekoľkých týždňoch sa spýtala o čom pesnička vlastne bola. Napríklad v skladbe Ťarchavá ťava nerozumela slovu ťarchavá. Pri nahrávaní sa jej teda aj rozširovala slovná zásoba,“ dodáva s úsmevom Krausz.

Dnes už pod producentským dohľadom Richarda Müllera vzniká album, na ktorom bude 12 detských pesničiek, nájdete medzi nimi Chlpatého krokodíla, Motýlika, Vtáčika, Cirkusovú lamu alebo aj Stromoleza a Zemeplaza. Veľká platňa bude mať názov Zvieratká z Paneláku, pesničky na nej naspievali herci z rovnomenného televízneho seriálu s talentovanými malými spevákmi. V štyroch hosťuje dcéra Vlada Krausza Lota, vo dvoch skladbách budeme počuť aj hlas Richarda Müllera. Album Zvieratká z Paneláku sa na trhu objaví v máji.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu