Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bratislava piata v rebríčku najnudnejších miest na svete

Brusel je najnudnejším mestom na svete
Brusel je najnudnejším mestom na svete

BRATISLAVA - Sú bohaté, niektoré i pekné a idú s dobou. Nenájdete v nich však žiadne vzrušenie a chýba im atmosféra pulzujúcej metropoly. Cestovateľský server opentravel.com zostavil rebríček siedmich najnudnejších miest na svete, v ktorom sa nachádza aj hlavné mesto Slovenska.

1. BRUSEL (BELGICKO) - Pokiaľ nie ste fanúšikovia piva alebo čokolády, tak sa pravdepodobne v metropole Belgicka unudíte na smrť. V "hlavnom meste Európskej únie" sídli mnoho medzinárodných inštitúcií a organizácií a nachádza sa v ňom viac politikov, novinárov a úradníkov ako kdekoľvek inde na svete. Brusel však od nálepky najnudnejšieho mesta sveta zachraňuje gastronómia. Približne dvetisíc reštaurácií a barov dokáže uspokojiť i toho najväčšieho labužníka.

2. HOUSTON (USA) - Hoci je Houston štvrté najväčšie mesto Spojených štátov, niečo zaujímavé by ste tu hľadali len veľmi ťažko. Najväčším problémom Houstonu je klíma. Údajne až sto dní do roka tu teplota dosahuje 32°C. V takomto počasí vás prejde chuť na akúkoľvek prechádzku po meste a jediným útočiskom sa tak stávajú budovy vybavené klimatizáciou. Mesto sa môže pochváliť aspoň rozvinutým priemyslom. Aké romantické...

3. ZÜRICH (ŠVAJČIARSKO) - Podľa čitateľov portálu Trip Advisor je finančné centrum celého kontinentu druhým najhlúpejším mestom v Európe (prvý je Brusel). Hoci je Zürich najbohatším mestom s najlepšou kvalitou života, ťažko ho považovať aj za atraktívnu destináciu pre turistov. Je vraj príliš sterilné a predvídateľné.

4. SINGAPUR - tu sa názory líšia. Niektorí ľudia Singapur milujú, iní zas tvrdia, že okrem nakupovania a dobrého jedla nič iné neponúka. Mesto, ktoré je zároveň i štátom, ročne navštívi približne sedem miliónov turistov. Singapur pre jeho čistotu, organizovaný životný štýl a nízku mieru kriminality prezývajú "Áziou pre začiatočníkov". Ak však chcete zažiť pravú chuť Ázie, choďte radšej do Hong-Kongu, Tokya či Bangkoku.

5. BRATISLAVA (SLOVENSKO) - Bratislava je mestom s necelým polmiliónom obyvateľov, ktorého centrum sa rozkladá na zhruba desiatich kilometroch štvorcových. Z turistického hľadiska v porovnaní s ostatnými stredo a východoeurópskami mestami ako Krakow, Praha či Budapešť, toho veľa neponúka. Návštevníkom stačí pol dňa na to, aby si pozreli Staré mesto a s kultúrou či nočným životom to tiež nie je žiadna sláva.

6. WELLINGTON (NOVÝ ZÉLAND) - Najväčšou nevýhodou Wellingtonu je fakt, že je to najveternejšie mesto krajiny. Mesto obklopuje krásna príroda, to je ale asi tak všetko. Za dobrodružstvom a novými zážitkami sa radšej vyberte do Sydney či Melbourne.

7. OSLO (NÓRSKO) - Metropola Nórska vás upúta jedine v prípade, že ste zanietený cyklista alebo pravidelný obdivovateľ múzejných expozícií. Ak vyhľadávate aktivity iného druhu, budete sklamaní. Oslo je navyše jedným z najdrahších hlavných miest na svete, takže "zabíjanie času" vás môže vyjsť poriadne draho. Na atraktivite mesta nepridáva ani nedostatok denného svetla.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu