Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kandidát na bratislavského župana Rudolf Kusý bol ONLINE: Som človek, ktorý robí pre ľudí

Rudolf Kusý
Rudolf Kusý (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Boj o župana v Bratislavskom kraji bude naozaj tesný. V hre je veľa mien, ktoré môžu reálne zabojovať o víťazstvo. Jedným z nich je aj Rudolf Kusý, ktorý príde na ONLINE rozhovor do Topiek v piatok o 14.00.

Viac o téme: Kandidát Rudolf Kusý
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

06.10.2017 15:26 - otázka od Martin
Rudo, otázku nemám,ale poznám Vaše priority a držím palce.
Ďakujem pekne Martin. Želám všetkým príjemný víkend. Zajtra sa s niektorými z vás možno uvidíme na Bielej noci v Bratislave.
06.10.2017 15:22 - otázka od Nela
Ako by ste zmenili system dopravy v Bratislave kedze kazdy deň su neskutocne zápchy hlavne z okolitych obci a sídlisk ked v inych európskych metropolach zápchy take nie sú. Neuvažuje sa nad vybudovanim aspon nadzemnej drahy/metra?
Dobrý deň, o metre sa v Bratislave hovorí desiatky rokov. Nechcem patriť medzi ľudí, ktorí nám tu roky kreslia peknú budúcnosť a nie sú schopní ani zrekonštruovať školy, školské dvory, cesty... Využime to, čo tu máme, aby sme dopravnú situáciu zlepšili. Využime vlaky tak, ako to napríklad dokázali v Brne, kde sú normálnou súčasťou dopravy. Tak, aby bolo pre ľudí z Pezinka, Senca, či Malaciek príjemnejšie nasadnúť ráno na vlak, než sa viesť jeden človek v jednom aute. A zároveň, aby bol vlak zmysluplnou súčasťou dopravy aj pre Bratislavčanov. To znamená, že vlaky budú chodiť častejšie a zabezpečíme, aby ostatné spoje na vlak nadväzovali. Mrzí ma, že som neodpovedal na všetky otázky, odpisujem osobne a mám k dispozícii len cca hodinu. Pokojne mi ich prosím pošlite na rk@rudolfkusy.sk. www.rudolfkusy.sk
06.10.2017 15:09 - otázka od Roman
Ahoj Rudo, držím palce, máš fajn program a budem Ťa voliť. Nechcem Ti položiť otázku, len pripomienku. Myslím, že by bolo dobré "pritlačiť" na rozvoj cyklotrás medzi dedinami a mestami navzájom. Starostom sa do toho veľmi nechce pokiaľ nie sú sami cyklisti. Zatiaľ sa vždy preferujú trasy v rámci miest. S pozdravom bývalý kolega Roman
Ahoj, ako chodím po kraji, hovoria mi ľudia o cyklodoprave to isté. Kým v minulosti bolo normálne ísť z dediny do dediny tých pár kilometrov na bicykli, dnes je to tak nebezpečné, že zoberú radšej auto. Pospájať jednotlivé dediny medzi sebou a s okresnými mestami je čosi, čo musíme urobiť a urobíme. Napokon, veľa dedín už má projekty hotové.
06.10.2017 15:05 - otázka od Tibor Hulin
Pán starosta obyvatelia v okolí Zimného štadióna sú presvedčení o. Vašom zvolení. Osobne som presvedčený že ten športovo oddychový park v Petržalke dokážete vybudovať , tak ako Jamu v Novom meste. S pozdravom t.h
Dobrý deň, ďakujem pekne. Od Vás si to veľmi vážim.
06.10.2017 15:04 - otázka od Jozef
Dobry den, rad by som sa spytal co vediet cloveka aby investoval vlastnych 300 tisic do kampane pricom pri plate zupada tuto sumu nikdy nezarobi spat. Matematika nesedi, rozumny clovek to neurobi ak neocakava ze sa mu tato suma vrati inou formou, mylim sa?
Dobrý deň, do kampane sme (rodina a ja) vložili 100 tis. eur. Ostatné príspevky máte možnosť vidieť na transparentnom účte.
06.10.2017 14:59 - otázka od Frantisek
Ako je mozne, ze ste mali na urade za posledny tyzden nahlasenu uz tretiu bombu?
Pred voľbami sa mi takmer vždy dejú zvláštne veci. Rozbili mi kanceláriu, zbili hovorcu, tento rok je to nahlasovanie bômb. Je škoda, že takéto praktiky sú žiaľ súčasťou politického boja na Slovensku. Či to súvisí s tým, že každý mesiac rastiem v prieskumoch verejnej mienky, alebo to niekto berie ako pomaly "povinnosť" neviem. Nebudem to nikomu vracať. Aj tu musíme dokázať zmenu k lepšiemu.
06.10.2017 14:53 - otázka od Jozef
Dobry den, Vase bilbordy som si vsimol uz v aprili, ci maji... Preco ste zacali s kampanou tak skoro?
Dobrý deň, mám za sebou päť kampaní a vždy som išiel bez bilboardov. Napriek tomu som vždy uspel, dokonca v posledných voľbách som získal podporu 87% ľudí, čo je naviac v Bratislave. Som presvedčený, že v prípade mestskej časti človek musí poznať jednotlivé sídliská, školy, škôlky, ľudí, musí to mať doslova obšlapané. Keď som však začal zbierať ako nezávislý kandidát podpisy v kraji a hovoril som s ľuďmi v Čuňove, Malackách, či v Lamači, počúval som v zásade to isté: „Ste sympatický muž, ale ja Vás nepoznám“. Preto som na rozdiel od kandidátov, ktorí majú za sebou viacero bilboardových kampaní z minulosti musel zvýšiť svoju znalosť.
06.10.2017 14:44 - otázka od Ria
Dobrý deň, bola som odhodlaná voliť Vás, vzhľadom na to, čo robíte pre Nové mesto. A po spustení antikampane proti Vám sa další známi rozhodli voliť Vás. Prosím, neznížte sa na úroveň tých, ktorí miesto kampane k svojmu menu očierňujú radšej ostatných kandidátov. Na takýchto kampaniach sme tu už jedni voľby mali, a to tie posledné prezidentske. Osobne si nepamätám, čo ostatní kandidáti sľubovali, že spravia, ale pamňtám, koľko "nakydali" na svojich protivníkov. Ale moja otázka znie, budete zvládať obe funkcie? Bola by škoda, keby šlo Nové mesto a nedotiahnuté veci uplne dostratena. V každom prípade Vám držím palce.
Dobrý deň, venujem sa vždy tomu, čo robím a čo urobím pre ľudí. Nie očierňovaniu ostatných kandidátov. Teší ma, keď vidím výsledok a ak mi ľudia dajú šancu, budem budovať kraj tak, ako to robím v Novom Meste. Keď budem zvolený za župana, na miesto starostu mestskej časti nastúpi vicestarosta. Je to slušný človek, ktorý dokončí projekty, ktoré máme na najbližšie obdobie pripravené. Nie je možné, aby niekto zodpovedne zvládal robiť aj starostu, aj župana. Jedno, aj druhé chce celého človeka.
06.10.2017 14:36 - otázka od Zdenka
Čo znamená Váš slogan " Deň nezávislosti sa blíži"? Ďakujem Zdenka
Dobrý deň, na rozdiel od protikandidátov som nikdy nebol členom žiadnej strany. Ani som nekandidoval za podpory nejakej strany. Zažil som si obdobie, keď sa mi straníci smiali a hovorili, že všetko je dohodnuté a pre nezávislých nie je miesto. Napriek tomu som sa vďaka pomoci a podpore ľudí stal miestnym poslancom, neskôr župným poslancom a napokon starostom. Vždy ako nezávislý. Ani teraz, keď je momentále módne byť nezávislým sa meniť nebudem. Preto je šanca, že po prvý raz budeme mať naozaj nezávislého župana.
06.10.2017 14:29 - otázka od Lenka
Podľa prieskumu agentúry Focus ste na druhom mieste. Čo ešte plánujete urobiť, aby ste vyhrali?
Dobrý deň, je na ľuďoch, aby sa rozhodli, či chcú človeka, ktorý rád opravuje, rekonštruuje a buduje veci, ktoré slúžia ľuďom. Teda ihriská, športoviská, parky, školy, škôlky, cesty a pod. Lebo ja mám rád konkrétny výsledok. Alebo sa ľudia môžu rozhodnúť pre niekoho z tradičných politikov, ktorí radšej rozprávajú a roky nám kreslia žiarivú budúcnosť.
06.10.2017 14:25 - otázka od Lucia
Bude v tom vasom PSO aj priestor pre rugby a americky futbal?
Dobrý deň, v rámci možností, ktoré ponúkame je tam aj táto možnosť. Rovnako ako napríklad kolky, baseball, pozemný hokej a množstvo ďalších. To, či sa reálne objavia aj v návrhu, závisí od záujmu ľudí.
06.10.2017 14:22 - otázka od Zuzana
Chcem sa opytat, ako vyzera finalny navrh Parku sportu a oddychu? Ďakujem zuzana
Park Športu a oddychu plánujeme postaviť v Petržalke. Župa tam vlastní 90 000 metrov štvorcových plôch. Tu chceme urobiť park so športoviskami. Verím v to, že ľudia majú právo spolurozhodovať. Preto sme vytvorili priestor na stránke www.parksportuaoddychu.sk kde si môžu ľudia zvoliť čo v parku bude. Najbližších pár dní ešte môžete ovplyvniť výslednú podobu parku a potom na základe požiadaviek ľudí spracujeme štúdiu, ktorú odprezentujeme. Všetko je robené formou hry, takže je to nielen zmysluplné, ale aj zábavné.
06.10.2017 14:15 - otázka od Michaela
Dobry den, kedy otvorite park Jama? Chodim denne okolo a mam pocit, ze uz je hotovy...
Dobrý deň, park Jama je výnimočný projekt. V centre mesta robíme park s takmer dvesto stromami, množstvom kríkov, rastlín, dvoma jazierkami, športoviskami. Málokto veril tomu, že tak hodnotný pozemok uchránime pred výstavbou a naozaj tam bude park tak, ako sme sa s ľuďmi dohodli. Tento víkend sa kladú gumy, verím, že do konca týždňa je s výnimkou toaliet hotový.
06.10.2017 14:07 - otázka od Jozef
Myslíte si, že máte reálnu šancu poraziť Milana Ftáčnika, ktorý je v politike už 30 rokov?
Dobrý deň prajem, želám všetkým čitateľom pekný deň. Roky počúvame stále tie isté sľuby, znova a znova. A znova a znova zažívame rovnaké situácie. Je rozkopaná Špitálska a nič sa nedeje, tak ako pred troma rokmi Štúrova. Ľudia sa musia rozhodnúť, či chcú stále to isté, či chcú tradičných politikov, ktorí sú tu roky, alebo sa rozhodnú pre výsledky.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu