Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Speváčka Barbora Švidraňová bola online!

Barbora_online PR článok Zobraziť galériu (3)
Barbora_online (Zdroj: predpredaj, PR)

BRATISLAVA - Speváčka a herečka Barbora Švidraňová si so svojou kapelou Basie Frank Band pripravila na záver tohto roka niekoľko klubových koncertov po celom Slovensku. Porozprávala nám o nich aj v online rozhovore. Prečítajte si jej odpovede na konci článku.

Po vydaní debutového albumu Fénix, ktorý kapela vydala v decembri minulého roka a z ktorého vyšli single ako Muž zo severu, Love a posledný singel s rovnomenným názvom Fénix uvedie kapela klubové turné - FENIX TOUR 2017.

Chcú vrátiť na pódiá živú muziku, živé nástroje a neboja sa progresivity. Album Fenix, ktorému je celé turné venované, vznikal 3 roky a podieľalo sa na ňom 22 muzikantov. Celá kapela, ktorej členmi sú gitarista Šimon Švidraň, basgitarista Adrián Simonides, klávesák Lukáš Cintula a bubeník Matej Richtarčík, funguje rovnocenne a podieľa sa spolu na autorskej tvorbe. Barbora sa snaží svojím speváckym umením povstať z popola seriálových mŕch a skrz vlastnú hudbu ukázať svetu svoju skutočnú tvár.

Svoj koncert predvedú v mestách ako Košice, Prešov, Prievidza, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Martin, Nitra, Trnava, Poprad a Bratislava. Môžete sa tešiť na špeciálne pripravený hudobný program okorenený aj zaujímavo upravenými covermi.

Speváčka Barbora Švidraňová bola
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PR)

Celé turné by malo vyústiť koncertom, ktorý je zatiaľ utajovaný a kde by sa mal nakrúcať aj nový videoklip k piesni Máš čas, ktorej text napísal samotný Milan Lasica. Malo by ísť o špeciálny a unikátny priestor. Dátum a miesto konania kapela zverejní počas priebehu turné.

Barbora Švidraňová a jej kapela Basie Frank Band je multižánrový autorský projekt, ovplyvnený hudobnými štýlmi, ako pop-jazz, funk, soul, jazz-rock, rhythm’n’blues a mnohé iné. Tento nový slovenský fusion prinášajú súrodenci Barbora Švidraňová – ako hlavná textárka a Šimon Švidraň – ako hlavný hudobný aranžér.

Vstupenky sú v dostúpné v sieti Predpredaj.sk

-Reklamná správa-
 

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

29.09.2017 11:39 - otázka od Majka zo SL
Ahoj Barbora, prajem Ti v živote veľa úspechov a hlavne nech si šťastná! Máš moju priazeň, rada Ťa sledujem na televíznych obrazovkách. Si skvelá herečka :)
Ďakujem veľmi pekne! :) Tiež prajem veľa úspechov v živote a šťastie, Majka! Aj vám ostatným, a ďakujem za veľmi príjemný online rozhovor! :) Prajem vám všetkým krásny deň!
29.09.2017 11:37 - otázka od Lukáš X.
Akého slovenského interpreta obdivujete a čo rada od neho počúvate?
Mám rada Janu Kirschner, Katarziu, Riša Mullera, Petra Lipu, Zuzku Mikulcovú, Hranu, a tento štýl muziky... Priznám sa, že hoci som kamarátka s veľa popovými spevákmi, ich muziku nepočúvam...To, čo beží v slovenských rádiách ma vôbec nefascinuje. Myslím, že na Slovensku máme oveľa viac šikovnejších, talentovanejších hudobníkov, ako to, čo počujeme...A dúfam, že sa to čoskoro zmení :)
29.09.2017 11:28 - otázka od Emilka
Super mikina!!!! Aj ja chcem!
Hmm :D Ďakujem! Treba ísť do Londýna!
29.09.2017 11:24 - otázka od hela
Dobrý deň, vo Vašom živote Vám prajem len to najlepšie. Moja otázka znie: Ako si s odstupom času spomínate na účinkovanie v projekte Tvoja tvár znie povedome? Bola ste tam výborná a som presvedčená, že ste mali na výhru.
Ďakujem Vám veľmi pekne! :) Projekt TTZP bol unikátnou výzvou pre mňa ako pre performerku, interpretku, mala som si možnosť otestovať svoje dispozície a profesne sa zdokonaliť. Samozrejme to bola aj veľká zábava, spoznala som tam mnoho skvelých ľudí, kolegov, s ktorými sme sa stali blízkymi kamarátmi, takže na to spomínam v tom najlepšom. A vôbec nešlo o výhru, bol to zábavný program, nie súťaž. Ale ďakujem Vám, a tiež Vám prajem len to najlepšie do života! :)
29.09.2017 11:19 - otázka od Emka, bratislava
Iba som ti chcela napísať, že si môj vzor;)
Ďakujem ti veľmi pekne Emka :) Je to od teba veľmi milé!
29.09.2017 11:19 - otázka od Lenka
Dobry den, paci sa mi vas styl. Obliekate sa sama alebo mate na to stylistov? Dakujem
Dobrý deň! Ďakujem pekne :) Väčšinou sa obliekam sama, stylistov mám k dispozícii len na televízne akcie, alebo fotenia do magazínov a iné lukratívne záležitosti. Na každý deň si stylistu bohužiaľ nemôžem dovoliť.. :D Ale rada sa nechávam inšpirovať novinkami a trendami, a kombinujem si to sama.
29.09.2017 11:17 - otázka od Lucka
Ahoj Barbora, kto je tvojou oporou v živote a o čom snívaš?
Ahoj :) Mojou najväčšou oporou sú moji rodičia, brat a najbližší priatelia, samozrejme. A snívam o všeličom...
29.09.2017 11:13 - otázka od boro
Ako si rozumies s Milanom Lasicom?
Ahoj :) S pánom Lasicom si rozumiem veľmi dobre. Veľmi ho obdivujem a rešpektujem. A som nesmierne vďačná, že mi napísal text k pesničke na mieru. To je zatiaľ najväčší triumf, ktorý si vo svojej kariére vážim.
29.09.2017 11:09 - otázka od Simona Hronská
Dobrý deň, čo vás motivuje k spievaniu a čo vás inšpiruje? Píšete si sama pesničky? ďakujem!
Áno, celý náš album je autorský, všetky texty píšem ja a hudbu môj brat Šimon v spolupráci s celou kapelou. V pár skladbách som vymyslela melódie, a chlapci dali tomu harmonický základ a formu. V tvorbe ma inšpiruje sám život, skúsenosti a zážitky, pri spievaní to, že verím, že aspoň na 5 minút pri mojom speve ľudia zabudnú na svoje problémy a pocítia kúsok nehy a lásky, a naplní ich dušu niečo pekné umelecké :)
29.09.2017 11:05 - otázka od vlcik
mas nejake zvieratko? ak hej ake?
Ahoj :) Áno, mám psíka Olivera. Je to Jack Russel Teriér, veľmi živá a hravá potvora.
29.09.2017 11:04 - otázka od karel
Nazdar, chtel bych se zeptat jesli prides i do cech. dekuji
Dobrý deň! Určite by sme veľmi radi prišli koncertovať aj do Čiech, dúfam, že sa to čoskoro podarí! :)
29.09.2017 11:03 - otázka od Mirec
Cauko Barborka. od malicka spievas? co je tvojim snom? dakujem
Ahoj Mirec! Áno, od 4 rokov sa tomu venujem naplno :) A mojím snom je byť šťastná :)
29.09.2017 11:02 - otázka od alexis
Ahoj Barbie, mam rada tvoju hudbu. Album je super. Ako sa ti hra s kapelou?
Ďakujeme veľmi pekne! Teším sa, že sa ti album páči :) S kapelou sa mi hrá úžasne, sme veľmi dobrí priatelia, až rodina by som povedala, takže by som ich nemenila za nič na svete!
29.09.2017 11:01 - otázka od Jose z Banského
Ahoj Baška, ešte som nepočul, že by si niekedy bola na nejakom festivale. Chystáš niečo také na leto?
Ahoj Jose! Na tie najväčšie slovenské festivaly nie je jednoduché sa dostať bohužiaľ, ale toto leto sme hrali na pár festivaloch v Košiciach v Žiline a tak...treba sledovať náš fcb, tam sú všetky informácie ;) Nevieme ešte čo bude budúce leto, ale najbližšie sa určite objavíme na Bratislavských Jazzových Dňoch 20.októbra.
29.09.2017 10:58 - otázka od Peťo Kuzma
Muž zo severu je odkaz na muža tvojich snov?:)
"Muž zo severu" je recesný odkaz na moju platonickú lásku z Litvy, s ktorým som stále veľmi dobrá kamarátka :)
29.09.2017 10:57 - otázka od Jurášek
Dobrý deň, už som vás dávnejšie nevidel na obrazovkách. Prečo? Chýba mi váš úsmev!
Oooo, to je od Vás veľmi milé! :) Čoskoro ma uvidíte v Pevnosti Boyard, aj keď tam som sa moc neusmievala... :) Ale to nezáleží odo mňa, že nie som na televíznych obrazovkách...Tak prídite na náš koncert, tam sa určite budem usmievať od ucha k uchu.. :)
29.09.2017 10:55 - otázka od Jozo
Preco nekoncertujete v ziline?
Dobrý deň Jožko...Pretože nám tam padli 2 termíny, kvôli priestorom a tomu, že už tam mám koncert s Milom Kráľom (konkrétne dnes v divadle), a to by sa bilo. Musíme si dať nejaký odstup času, ale určite budeme riešiť náhradný koncert v mojej rodnej Žiline, to si nenecháme újsť! Sľubujem! :) Možno pred Vianocami, alebo po Novom roku.
29.09.2017 10:53 - otázka od Martin
čauko, čo tak nejaká fúzia s Rytmusom alebo iným Raperom?
Fúúúha...tak pracovala som už s Suverenom a Vladisom, ale to bolo dávnejšie, kým som si nevyšpecifikovala hudobný štýl, ktorý robím najradšej. Neviem, či by sme sa s Rytmusom zhodli na žánre, ale možno by to bolo velice zaujímavé... :)
29.09.2017 10:51 - otázka od Veronika
Ahojte,chcem sa opýtať že či posielate podpiskartu aj z podpismi domov alebo sa podpisujete len na koncertoch?Lebo by som Vás chcela požiadať o podpiskartu ak mi napíšete kontakt že kam mám poslať adresu.Ďakujem krásne :-)
Ahoj Veronika :) určite by sa to dalo nejako zariadiť. Prosím ťa, napíš mail môjmu manažérovi (kontakt nájdeš na mojom instagrame alebo oficiálnom fcb), on spracováva všetky tieto požiadavky, pretože ja na to bohužiaľ niekedy zabudnem pri všetkých povinnostiach, a on to so mnou vybaví, dobre? :)
29.09.2017 10:49 - otázka od filip
CAuko, na co vies hrat?
Ahoj :) Na city! :) Okrem toho hrám na klavír od 5 rokov :) Veľmi som sa kedysi chcela naučiť hrať na saxofón, ale už to asi nestíham v tomto živote :)
29.09.2017 10:47 - otázka od kacka
odkial sa poznate s kapelou?
S chlapcami z kapely sa poznáme už veľmi dlho, hlavne cez môjho brata Šimona, ktorý s rytmickou sekciou (basa-bubny) tvorí progresivné jazz-punkové trio Darkness Positive. Veľmi sa mi páčilo ako chlapci hrajú, a tak som ich oslovila, či nechcú byť členmi aj mojej kapely, a k tomu sme oslovili kamarátov muzikantov zo žilinského konzervatória, s ktorými som tiež parkrát spolupracovala, a tak sme po dlhých rokoch spolupráce vytvorili kapelu Basie Frank Band :)
29.09.2017 10:42 - otázka od spkl
isla by si spievat s orchestrom?
Samozrejme! Orchester milujem, už som dokonca s filharmóniou dvakrát spievala, a dúfam, že sa mi to čoskoro splní znovu. Okrem toho mám veľmi rada aj spievanie s Big Bandom. :)
29.09.2017 10:41 - otázka od Felis
Ahoj Barb, preco prave "Fenix" tour? ma to nejake opodstatnenie?
Ahoj :) Má to viacero významov. Volá sa tak náš debutový album, podľa titulnej skladby, ktorú môžeš nájsť aj na youtube, a keď si pozrieš videoklip, tak pochopíš, ako vnímam umelecký svet, v ktorom fungujem. Po každej role treba vstať z popola a začať odznova.. najmä keď si vás ľudia zafixujú ako mrchu, tak sa musíte snažiť o to viac, presvedčiť ich, že dokážete aj niečo iné.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu