Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Barborka BASIE Švidraňová bola online!

Barbora Švidraňová Zobraziť galériu (4)
Barbora Švidraňová (Zdroj: Topky.sk)

Barbora ďakuje a váži si všetky položené otázky. Jej odpovede na vaše kreatívne otázky si môžete pozrieť na konci článku. Barborka Švidraňová od zviditeľnenia sa v Hlase Česko Slovenska prešla veľký kus cesty a aktuálne je jednou z najžiadanejších žien v slovenskom šoubiznise.

 Ako herečka je známa z divadiel aj televíznych seriálov, v prvej polovici roka hviezdila v šou Tvoja tvár znie povedome a najnovšie dáva do pozornosti aj svoju kapelu, ktorej členmi sú gitarista Šimon Švidraň, aj basgitarista Adrián Simonides, klávesák Lukáš Cintula a bubeník Matej Richtarčík.

Tá nesie názov Basie Frank Band, vznikla v roku 2013 a Barbora v nej pôsobí po boku svojho brata, talentovaného gitaristu, speváka a skladateľa Šimona "Swibidie" Švidraňa. Debutový singel skupina predstavila rovno s videoklipom. Podobne, ako v prípade ich prvej zverejnenej autorskej skladby Foxy, ide o nákazlivú funky záležitosť s odľahčeným textom a poriadnou dávkou červenovlasého sexepílu.

Ďalší singel bude nasledovať už teraz v novembri a hneď po ňom sa dostane na trh aj debutový album. Krstiť sa bude 29. novembra v bratislavskom Ateliéri Babylon na koncerte plnom prekvapení. Budúci rok sa Basie Frank Band chystá na väčšie turné, v rámci ktorého plánuje navštíviť všetky väčšie ale aj malé mestá, keďže už teraz je o koncerty veľký záujem.

Vstupenky sú k dispozícií na stránke ​.

Debutový album Fénix hudobného telesa Basie Frank Band je multižánrový autorský projekt, ovplyvnený hudobnými štýlmi ako pop-jazz, funk, soul, jazz-rock, rhythm'n'blues a mnohé iné. Tento nový slovenský fusion prinášajú súrodenci Barbora - ako hlavná textárka, a Šimon - ako hlavný hudobný aranžér. Chcú vrátiť na pódiá živú muziku, živé nástroje a neboja sa progresivity. Album vznikal 3 roky a podieľalo sa na ňom 22 muzikantov. Celá kapela funguje rovnocenne a podieľa sa spolu na autorskej tvorbe. Barbora sa snaží svojím speváckym umením povstať z popola seriálových mŕch a skrz vlastnú hudbu ukázať svetu svoju skutočnú tvár. Celú túto ideu dopĺňa nový singel s videoklipom, LOVE, v ktorom sa kapela predstavuje v plnej desaťčlennej sile. Na koncerte v Ateliéri Babylon 29.11.2016, spojeného s krstom CD, sa však môžete tešiť aj na sláčikové kvarteto Advetnure Strings, s ktorým vytvorili práve titulnú skladbu s rovnomenným názvom Fénix.

Barborka BASIE Švidraňová bola
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: PR)

 

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

21.11.2016 11:59 - otázka od Ivanka
Máte nejakú vysnívanú hereckú úlohu?
Ani nie :) Kedysi som si veľmi chcela zaspievať Fantóma opery, ale z lyrického sopránu som už bohužiaľ vyrástla a hlas mi klesol, takže to by som teraz už asi nezaspievala...Ale hereckú úlohu nemám...som vďačná za každú príležitosť a som zvedavá, čo mi život ešte prinesie :)
21.11.2016 11:53 - otázka od Juraj
Ahoj Barborka :) V prvom rade musím poznamenať, že máš môj obdiv nie len ako herečka, ale hlavne ako speváčka. A chcel by som sa ťa spýtať, či by si vedela poradiť nejaké spevácke, vocal - typy pre začínajúcich a pokročilých spevákov ? Ja sa snažím spievať, podľa všetkého som bariton, a tak si musím dávať skoro kazdú pesničku nižšie, čo ma celkom hnevá :D Pekný den každopádne prajem ešte :)
Ahoj :) Tak držím veľmi palce! Dnes je bohužiaľ taký trend, že všetci muži spievajú v ženských rozsahoch, už je málo v pop music týchto vzácnych zamatových hlasov...Neviem síce, akú hudbu počúvaš, ale skús siahnuť po inom žánri, napríklad blues, jazz, swing, tam nájdeš veľa interpretov, ktorí nespievajú len falzetom :) Čo tak Barry White? Alebo Nat King Cole, John Mayer, John Legend, David Bowie, Michael Bublé...atď :) Prajem veľa úspechov!
21.11.2016 11:48 - otázka od Juro
Si zdravá??
Áno, už som zdravá :) ďakujem , za opýtanie!
21.11.2016 11:48 - otázka od Ivana
Ahoj :-) velmi ti fandim, uz mam aj s kamoskou kupene listky na tvoj koncert v Bratislave kde pokrstis album, velmi sa tesime ;-) chcem sa spytat, bude mozne sa po koncerte s tebou stretnut, resp. bude nejaka autogramiada? ;-) drz sa a prajem vela stastia a uspechov ;-)
Ahoj :) Ďakujem, veľmi sa teším, že prídete aj s kamarátkou, dúfam, že sa vám bude páčiť :) samozrejme, bude aj autogramiáda, a budete si môcť kúpiť aj moje nové CD - rada vám ho podpíšem :)
21.11.2016 11:46 - otázka od Jano
Ahoj Basi, s ktorou kapelou sa najlepsie zuruje? :)))
S tou mojou predsa! :)
21.11.2016 11:46 - otázka od pesko
tesime sa na koncert!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aj my!!!!!!!!!!! :)
21.11.2016 11:46 - otázka od Maros
Cauko, s ktorou svetovou hviezdou by si si najradsej zaspievala?
Serus :) Momentálne asi s Lady Gaga - veľmi sa mi páči jej nový album Joanne, a to ako sa táto elektro-pop diva vrátila ku koreňom a začala hrať na živých nástrojoch klasickú dobrú americkú hudbu :)
21.11.2016 11:44 - otázka od Katka
Ahoj Barbora, kde ťa môžeme vidieť najbližšie naživo?
Ahoj Katka! Najbližšie ma môžete vidieť na mojom koncerte v Ateliéri Babylon pri kamennom námestí v BA 29.11. o 20.00 hod :) Všetky info o lístkoch nájdete na mojom fcb - BASIE Barbora Švidraňová, alebo na instgrame @_basie_ Prajem pekný deň a teším sa na Vás! :)
21.11.2016 11:42 - otázka od Jano
Dobrý deň, chcem sa spýtať, či chystáte aj album s vlastnými pesničkami. ďakujem za odpoveď a prajem veľa štastia!
Dobrý deň! Áno samozrejme :) Môj debutový album Fénix sa čochvíľa vráti z lisovne a o týždeň bude pokrstený Martinom Pycom Rauschom a mojimi priateľmi - kolegami z Tvoja tvár znie povedome v Ateliéri Babylon v Bratislave. Bude to spojené aj s koncertom mojej celej kapely, tak neváhajte a príďte sa pozrieť :) 29.11. o 20.00 :) Aj ja Vám prajem veľa šťastia!
21.11.2016 11:36 - otázka od maťa
ahoj, nie je to trochu zvláštne, že mediálne známa žena ako si ty nemá pomaly pred tridsiatku stáleho priateľa? máš na mužov vysoké nároky?
Ahoj Mati :) Áno, mám na mužov veľké nároky, ale nie väčšie ako sama na seba...vôbec od života čakám veľa, pretože ho chcem prežiť plnohodnotne :) Ale aj pre svoj život robím maximum...lebo to, čo dáš, sa ti vždy vráti...a sama si si odpovedala - som mediálne známa osoba - ako môžeš s istotou vedieť, že nemám stáleho partnera? :)
21.11.2016 11:34 - otázka od Renát
ahoj Barborka, zaujímalo by ma, čo je u teba kľúčovým kritériom pri výbere partnera: a) finančné pomery, stav bankového konta b) povahové vlastnosti, celková charizma c) fyzický vhľad, postava, kocky na bruchu d) to aké má auto
Ani jedno Renátka! Najdôležitejšia je láska a tolerancia :)
21.11.2016 11:32 - otázka od hana
Otazok mám priveľa neviem,ktorú by som vám položila. Chcem Vam ale poďakovať,za krásny zážitok na divadelnej hre Hana,ktorú som bola pozrieť v Ziline.Bola ste úžasná .
Ďakujem Vám veľmi pekne, som moc rada, že sa Vám predstavenie páčilo a odniesli ste si pekný zážitok...presne o to mi išlo :) Som moc rada, že to na Vás zanechalo dojem! Príďte aj nabudúce :) Pekný deň!
21.11.2016 11:25 - otázka od Elena
Dobrý deň, nejdem Vám dávať žiadnu otázku, len Vám chcem povedať, že Vám obdivujem ako herečku a aj ako speváčku. Chcem Vám popriať len to, aby ste ostala taká aká ste a aby sa Vám darilo aspoň tak ako doteraz ak nie lepšie. Pekný deň Hela
Veľmi pekne Vám ďakujem, moc si tom vážim :) Bodaj by ste mali pravdu, aby som si vždy zachovala svoju pravú tvár, o to sa snažím aj v súkromí, aj na pódiu. Vám prajem do života tiež len to najlepšie! Nech sa darí :)
21.11.2016 11:20 - otázka od Maria
Milá Barborka tie krásne hrdzavé vlasy sú farbené alebo prírodné? Prajem ti veľa pekných hereckých úloh a vsetko dobre.
Ahoj Mária :) bohužiaľ sú dofarbené, moje originál sú skôr do blond, ale v tejto farbe sa cítim lepšie. Prajem aj vám všetko dobré.
21.11.2016 11:17 - otázka od Slavomír
Dobrý deň slečna Barborka. Koľká by ste skončili v cieli bežeckých pretekov za predpokladu, že by ste v záverečnom finiši predbehli druhého v poradí? Ďakujem za odpoveď, držte sa!
Druhého od konca, či od začiatku? ;) Ja nerada behávam, takže by som sa najpravdepodobnejšie nikdy žiadnych bežeckých pretekov nezúčastnila :)) radšej si zatancujem.
21.11.2016 11:14 - otázka od Karol
Ahoj Baška. Tvojej kariére ohromne prospelo účinkovanie v show Tvoja tvár, ktorá ťa nesmierne zviditeľnila... súhlasíš?
Ahoj Karol...tak ja dúfam, že som zanechala pozitívne ohlasy a ľuďom sa moje účinkovanie páčilo. Myslím, že každý človek sa vo svojom povolaní snaží rásť a napredovať, takže treba brať príležitosti, ktoré nás posúvajú vpred a nie naopak :)
21.11.2016 11:11 - otázka od Milan
Dobrý deň Barborka ! Posielal som Vám list so žiadosťou o autogram do Markízy, dostali ste ho ? Ak nie prosím vyzdvihnite si ho. Ďakujem.
Dobrý deň, ešte mi nič neodovzdali, opýtam sa na to :) ďakujem za info :) pekný deň.
21.11.2016 11:11 - otázka od Veronika
Ahojte,Barborka ako si sa vlastne dostala k tejto kapele?
Túto moju kapelu Basie Frank Band som založila ja s mojím bratom Šimonom, ktorý mi odporúčil skvelých mladých muzikantov, s ktorými hrával a poznal sa. Takisto som ja potom doplnila muzikantov, s ktorými sa mi dobre spolupracovalo a mali záujem so mnou ďalej hrať :)
21.11.2016 11:09 - otázka od Martina Bednarovičová
Čo máte radšej, herectvo alebo spev?
Ahoj :) myslím, že obidvoje mám rada rovnako, ale spevu sa venujem dlhšie, takže v ňom som sebavedomejšia :)
21.11.2016 11:08 - otázka od Jitka
Ahoj Baška.Ja nemám otázku, len Ti chcem zaželať veľa úspechov v pracovnom a osobnom živote do daľších rokov. Fandím Ti od Hlasu Slovenska a ked Ta vidím vystupovať v telke, nikdy ma nesklameš. Si na úrovni, profesionálna a mám z Teba dojem, že sa na nič nehráš na čo nemáš.Poznáš sa s mojou dcérou zo Ziliny a tá mi ešte vtedy, ked si nebola taká známa vravela, že si super baba. Vidím, že sa nemýlila. Dala som Ta vždy cez ňu pozdraviť. Takže držím Ti palce v Tvojej kariére a všetko dobré.
Ďakujem moc moc krásne, ste láskavá, je veľmi potešujúce čítať takéto povzbudzujúce správy :) srdečne pozdravujem Vás obe, nech sa vám darí! :)
21.11.2016 11:06 - otázka od Anna
Barborka,v súťaži Tvoja tvár znie povedome v 1.sérií ste super zaspievali všetky piesne, veľmi som Vám držala palce.Nemrzí Vás že ste nezvíťazili?,podľa mňa ste tam bola najlepšia!
Ďakujem veľmi pekne! Vôbec ma to nemrzí, nešla som tam kvôli výhre, ale kvôli zábave, zážitkom a pre dobrú vec - pomôcť mojím spevom ľuďom, ktorí potrebujú peniažky, keďže výhry išli vždy na charitu :)

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu