Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Frontman skupiny HEX a organizátor Žákovic Open Tomáš Yxo Dohňanský bol online!

Tomáš Yxo Dohňanský z kapely Hex bol online Zobraziť galériu (5)
Tomáš Yxo Dohňanský z kapely Hex bol online

BRATISLAVA - Tomáš Yxo Dohňanský je basgitaristom a frontmanom bratislavskej kapely HEX, ktorá je na scéne vyše 20 rokov. Na vaše otázky odpovedal v online rozhovore.

Skupina Hex má na konte množstvo megahitov a naposledy v éteri zabodovala s energickou skladbou „Beh“. K singlu stihli HEXáci predstaviť aj vtipný videoklip. 

Yxo však nie je len hudobníkom. Úspešne organizuje festival Žákovic Open, ktorý v Trenčianskych Bohuslaviciach vypukne už tento víkend. Na 15-tom ročníku si môžete naživo vychutnať nielen HEX, ale aj kapely Le Payaco, Polemic, Slobodná Európa, Cpt. Slice, O.B.D., či hudobníka Petra Lipu.

Na svojich priaznivcov sa tešia aj skupiny Walter Schnitzelsson, Billy Barman, Hviezda, Bad Karma Boy, či Žena z lesoparku. Hudobnými hosťami z Českej republiky budú obľúbené kapely Mig 21 a Ivan Mládek Banjo Band. Čo všetko sa chystá, sa môžete dozvedieť v online rozhovore pod klipom.

Lístky na Žákovic open nájdete v sieti PREDPREDAJ.sk>>

Viac o téme: Hex
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

22.07.2015 11:22 - otázka od Linda
Ahoj, chcem sa opytat, naco sa ty najviac tesis na Zakovic Open a keby si este vedel povedat nieco k organizacnym pokynom. Idem k Vam prvykrat a velmi sa tesim :-)
Ahoj Linda, ja osobne sa velmi tesim na uplne vsetky koncerty aj ked mozno trosku viac na Ivana Mladka, ktory bol mojim detstvom a ktory ma fantasticky humor. Co sa tyka organizacnych zalezitosti, areal otvarame v piatok o 15:00, ale ked prides skor, nic sa nedeje, pretoze hned vedla mame zadarmo stanove mestecko a tak isto aj parkovisko, ktore je zdarma. Na mieste bude kopec moznosti obcerstvenia, bude tam aj jedna oddychova zona, mame pre Vas pripravenu aj kyvadlovu dopravu. No vsetko podstatne sa mozes dozvediet na www.zakovicopen.sk alebo na nasom facebooku, kde pravidelne zverejnujeme novinky. Ak by si este nahodou nemala permanentku, tu stale mozes kupit za lepsiu cenu cez predpredaj.sk alebo priamo v penzione Zakovic. listky budeme predavat aj na mieste. DAKUJEM este raz velmi pekne za vsetky otazky, velmi sa na Vas na festivale tesime a pozdravuju aj chalani z HEXu. Pekny den prajem este :)
22.07.2015 11:17 - otázka od Durika
Ahoj Yxo, chystame sa s Borisom za Tebou na Zakovic, vybav dobre pocasie!!! :-)
Durika neboj, vsetko bude ako ma byt, uz sa na Vas vsetkych tesim :)
22.07.2015 11:11 - otázka od Rony
Ahoj, chcel by som sa opytat, ci zahrate na koncerte este niekedy piesne ako drogova zavislost, madelaine, michaela atd... Dik :], pekny den prajem
my obcasne zaradujeme do koncertneho programu aj pesnicky, ktore bezne nehravame. Takze urcite sa dostane aj na tieto. Co je vsak pravda, Madelaine hravame na kazdom koncerte a Michaela sa objavuje tiez dost casto.
22.07.2015 11:10 - otázka od Dáša
Ahoj Yxo, chcem ťa len pozdraviť a popriať, aby vám na Žákovic všetko dobre vypálilo :)
Ahoj, dakujem velmi pekne za prianie. Verime, ze vsetko vypali k spokojnosti vsetkych navstevnikov, ze sa aj kapely zabavia, ze nas podrzi pocasie a ze poriadne oslavime 15. vyrocie tejto milej akcie.
22.07.2015 11:07 - otázka od Peter
Robíte hudbu pre takých "jednoduchších ľudí". Za hranicami o Vás nikto ani netuší. Pracujete 24 hodín ako hovoríte, neviem či však efektívne. Ste so sebou spokojný? S Vašimi výsledkami?
My robime hudbu tak, ako to mame my radi. A v prvom rade ju robime pre ludi. To, ze za hranicami o nas nikto netusi je uplne prirodzene, kedze posobime na Slovensku a mame tu naozaj vela roboty. A ci som so sebou spokojny? Clovek, ktory sa uspokoji s tym, co robi, velmi rychlo konci, preto sa stale ucime a pokusame sa posuvat.
22.07.2015 11:01 - otázka od btb
Caf! Mas akvarko ?
Akvarko mam pocit, ze maju teraz vo svojich bytoch a domoch vsetci ludia na Slovensku a to v tom zmysle, ze sa naozaj topia vo svojom pote. Ale teraz vazne, mame tohto mileho psika doma a to nam uplne staci.
22.07.2015 10:53 - otázka od backman skupiny sex
Hello Yxo. Je skladba Keď sme sami o marihuane ? :) dik za odpoveď. čau
Ahoj, akurat sme sa s chalanmi minule v aute na koncert bavili o tom, ze najlepsi text je taky, kde si ludia mozu najst viac vyznamov a hlavne o nom rozmyslaju. Takze tolko odpoved :)
22.07.2015 10:51 - otázka od šošon
čauko Yxo,neviem či si ma pamätáš,hrali ste na Letné hry komunikácie 2007 v Tatralandii,trochu som to roztočil pod podiom...len sa chcem opýtať,ako sa máš a kedy prídete do GA,maj sa a nech sa vydarí festival...čágo šošon
Jasne, ze si ta pamatam. Takych uletencov casto nevidat. Do GA prideme hned ako nas niekto pozve na koncert. Ak by si nemal cez vikend co robit, prid sa pozriet na nas mily festival, kde mozes zazit paradnu atmosferu a znova to mozes roztocit ako za mladi :)
22.07.2015 10:50 - otázka od Gamby
Nechyba ti trosku skromnost? posobis hrozne namyslene, povysenecky a afektovane.
Ja to neviem posudit, ale zatial mam takychto reakcii minimum, no zamyslim sa nad sebou. Pekny den Ti prajem.
22.07.2015 10:49 - otázka od Verča
Ahoj,ako vznikla prezývka IXO?a kto ti ju dal?
Moje priezvisko je Dohnansky a naopak sa cita yksnanhod. kedysi davno na ZS sme si takto citali mena a podla toho som dostal prezyvku :)
22.07.2015 10:48 - otázka od VERONIKA
Dobrý deň,chcela by som poprosiť o jednu podpisovú kartu aj z podpismi celej kapely a venovaním lenže adresu na verejnosť nechcem dávať a bývam mimo BA že či by si sa to dalo nejako vybaviť?Ďakujem veľmi pekne!
Su dve moznosti. Bud sa zastavis na niektorom z nasich koncertov, kde vzdy po koncerte podpisujeme a fotime sa s nasimi fanusikmi alebo nas skus kontaktovat cez stranku www.hex.sk
22.07.2015 10:47 - otázka od Lucia
Čo by som našla vo vašej chladničke, ak by som sa do nej išla teraz pozrieť?
Prezradim, su tam vyborne cestoviny z Talianska, parmezan, belgicke pivko je tam aj jeden utopenec, ovocie a zelenina. A este jedna vec, ktoru neprezradim :)
22.07.2015 10:46 - otázka od Lucia
Ak by o vás niekto napísal biografiu, aký by bol názov knihy?
Co ja viem? Styria tankisti a pes? Asi hej. :)
22.07.2015 10:45 - otázka od Mano
Yxo nazdar ...a túto by ste na Žákovici nezahrali? Hogo Pogo - Leto na Hvare so Slimákom :-) To by bola pecka!!!
V jednej z predchadzajucich odpovedi som prezradil velke prekvapeniea to je to, ze Hogo Pogo sa v troch alebo styroch pesnickach da znovu dokopy a zahra v sobotu v noci tie najvacsie pecky, ku ktorym patri aj leto na Hvare.
22.07.2015 10:43 - otázka od Peter Smolinsky
Kedy si bol naposledy opity na Zakovici?
Cim som starsi, tym sa mi to menej dari :)
22.07.2015 10:43 - otázka od Eva Kristinova
Kedy si uz najdes poriadnu robotu? :-)
Ja mam velmi dobru robotu a som presne ten clovek, ktory nerobi 8 hodin denne, ale 24 hodin.
22.07.2015 10:42 - otázka od Matej
Ahoj...moja otazka smeruje trosku na historiu, a to ktorá kapela bola ako prvá oslovena v histórií Žakovicu, teda ak vynecháme HEX :)... ďakujem a tesim sa na dalsi rocnik.
na nultom rocniku bola ako prva kapela oslovena, okrem kapely HEX a Hogo Pogo, kapela Le Payaco.
22.07.2015 10:42 - otázka od Kristy
Ahoj Yxo, chcem sa Ťa ako organizátora festivalu opýtať: Prečo ste prestali na fest pozývať skupinu Hogo pogo?? Aká pochúťka z občerstvenia ponúkaného na festivale je Tvojou srdcovkou - čo odporúčaš ochutnať :P ?? Akým vzorcom vypočítavaš počet potrebných toi-toi? (Že to vieš tak parádne vyrátať a na Vašom feste nie sú dlhé rady ;) a ešte jedna otázka (trochu kritika ;) prečo na webe festivalu pri doprave autom nemáte uvedenú aj cestu z východu. Nečakáte východniarov? Vidíme sa ;)
Skupina Hogo Pogo uz dlhe roky nefunguje. Ale kedze mame tento rok 15. vyrocie, prehovorili sme Slimaka, ze da zopar pesniciek v ramci koncertu HEXu, takze sa mas naco tesit a mozno ho to presvedci, aby znova pokracoval v kariere. Co sa tyka jedla, treba vyskusat z kazdeho rozka troska. Toi Toiky su nasi kamarati a my sme si povedali, ze nech je radsej vzdy viac chemickych toaliet, akoby sme mali stat v radoch. Info o doprave na stranke idem hned opravit.
22.07.2015 10:38 - otázka od Pali
Nazdar :) Ako vybavuješ počasie na festival? Čo považuješ za Tvoj najväčší úspech v súvislosti s festivalom?
Ahoj Pali, pocasie bude urcite vyborne. Bosacka dolina je totiz specificka v tom, ze aj ked v Bratislave, Trencine, v Nitre alebo v Ziline prsi, nas to vacsinou obchadza, aj ked ani nam sa nevyhli horsie rocniky, co sa tyka pocasia. Meteorologovia hlasia teplo, ale nie take, ake je momentalne a obcasne drobne prehanky, ktore ak budu, urcite osviezia. Za najvacsi uspech povazujem to, ze sa v piatok na tomto malom milom festivale stretneme uz po 15.krat.
22.07.2015 10:34 - otázka od Olga
Ahoj Yxo, nechcem sa nic spytat, len ta chcem pozdravit a podakovat celej vasej skupine za hudbu, ktoru robite. Ficim na nej uz skoro 20 rokov (a teraz uz aj moji synovia) a vzdy ma potesi, ked vas nahodou zahraju v radiu. Aj kvoli vam pocuvam fun radio, kde vas hrali aj dnes rano a hned ma nabudili a pustila som si vase CD. Mimochodom ste jedina skupina, od ktorej mam len originalne CD. Prajem vsetko naj naj naj a este vela super hitov..
Ahojte, vsetci, tesim sa na Vase otazky ...podme nato. Dakujeme velmi pekne za poklonu, velmi si vazime kazdeho jedneho nasho fanusika a sme radi, ze ste nam taki oddani. Sme radi, ze Vam tolke roky robime radost a verime, ze to bude este dlho trvat.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu