Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kapela Mňága a Žďorp bude online v utorok o 10:00!

Mňága a Žďorp Zobraziť galériu (2)
Mňága a Žďorp (Zdroj: Mňága a Žďorp)

Česká kapela Mňága a Žďorp vydáva album Made in China. Formácia nahrala novinku v Číne, konkrétne v pekinskom štúdiu A-string Entertainment.

Album obsahuje dvanásť skladieb. O zvuk sa postaral František Bača a autorom obalu štúdiovky je Tomáš Chorý. K vydaniu novinky pomohli tiež fanúšičky a fanúšikovia, ktorí posielali peniaze prostredníctvom takzvaného crowdfundingu. Kapela tak získala viac ako pol milióna českých korún. „Celá naša akcia Čína bola ohromným zážitkom. Bolo to hektické až až. Každý deň nabitý udalosťami k prasknutiu. Zabudli sme doma klávesy, ja som si vyvrtol členok, občas mal niekto hnačku a počas vystúpenia na festivale v Pekingu sme zažili piesočnú búrku,“ uviedol spevák a gitarista Petr Fiala.

Hudobníci nahrali album za tri dni. Vo dvoch skladbách hosťujú tri speváčky. „Prvé dva dni sme len zapájali a ja som chodil s naším veľkým pomocníkom Martinom Hoškom z českého veľvyslanectva po Pekingu sem a tam a zháňali sme chýbajúce časti vybavenia. Samotné nahrávanie trvalo necelé tri dni. V skladbách Rodné lány a Za teplých letních nocí hosťujú tri mladé Číňanky. Nechcel som žiadne profesionálky, ale dievčatá, ktoré si jednoducho rady zaspievajú,“ dodal Fiala.

Formácia sa v rámci série koncertov zastaví aj 28. novembra v Nitre a o deň neskôr v Bratislave, kde sa bude konať jeden z troch krstov novinky.

Album pokrstí Mišo Kaščák.

Vstupenky na bratislavský krst zakúpite exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

25.11.2014 10:32 - otázka od mal
Ahoj, neplánujete také vyrazit s posledním albem na naší krásnou, hornatou Vysočinu, nejlépe do ještě krásnější a méně hornatější Jihlavy? Já vím, že lidi tu za moc nestojí, ale tak jednou za čas :) jinak díky za koncert v Brně, byla to paráda.
Hele, neřek bych, že někde lidi za moc nestojí. Takovej drsňák už asi nejsem. :-) Určitě se někde v okolí někdy zjevíme, protože to prostě není možný, aby to bylo jinak. :-) namrkni občas na mnaga.cz do rubriky Koncerty, což asi stejně děláš. :-) Termíny na příští rok tam dáme pod stromeček. :-)
25.11.2014 10:27 - otázka od Karol
Ahojte, kedy vas mozeme vidiet live na Slovensku?
No přece tento pátek v Nitře a v sobotu v Bratislavě! :-) Těšíme se! :-)
25.11.2014 10:02 - otázka od Martin
Zdarec, chtěl bych se zeptat čí nápad, a s jakým záměrem, bylo a je to čínské porno na konci klipu Za teplých letních nocí. Je fajn stejně jako celé album, díky za něj :)
Klip Za teplých letních nocí jsem ještě neviděl bo neexistuje. Existuje jen písnička. Při nahrávání té písničky jsme nahráli dlouhý konec, protože jsme chtěli udělat buď fadeout (konec do ztracena) nebo to mohl být dobrý prostor pro zpěv čínských zpěvaček, o kterých jsme při nahrávání ještě nic nevěděli - jen, že je chceme mít na desce. :-) Naštěstí bylo holky bezvadné a kreativní a šlo jim to samo. Děkujeme za zájem! :-)
25.11.2014 10:02 - otázka od Roman
Dobrý deň máte v pláne začat robiť aj kvalitnú hudbu ktorú si bude môcť vypočuť aj človek s hudobným vkusom ? Alebo ostávate pri starom ? Vďaka.
Ne, to v plánu nemáme. Vše zůstává při starém. Za málo.
25.11.2014 10:02 - otázka od Veronika
Ahojte,prvýkrát o Vás počujem ale to vôbec nevadí :-) Chcem sa opýtať čo v blízkej budúcnosti plánujete?a ako bolo v Číne?čo sa Vám tam najviac páčilo?
Vitaj! :-) Tento podzim a příští jaro budeme koncertovat s novým albumom. :-) To znamená, že budeme dělat dvouhodinové koncerty, ny kterých zahrajeme skoro všechny písničky z Made in China. V Číně bylo skvěle! Je to podivuhodná rozmanitá krajina, něco úplně jiného než tady - v Evropě. Nejvíc se nám tam líbili lidi, pak jídlo a pak krajina. Taky mají fakt šílená velkoměsta, baráky, architekturu a celé je to takový matrix. Taky jsme byli na venkově, dole na jihu v Sečuanu a tam to byla trochu víc venkovská Čína - obyčejná, chudá a tak. Já osobně se tam určitě ještě mnohokrát vrátím - :).

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu