Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vendula Svobodová bola online!

Vendula Svobodová bola online. Zobraziť galériu (2)
Vendula Svobodová bola online. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Manželka zosnulého skladateľa Karla Svobodu (†68) a zakladateľka nadácie Kapka naděje v ČR, Vendula Svobodová (42), pricestovala v týchto dňoch na Slovensko. Priviedol ju sem benefičný koncert Noc nádejí 2014. Ten totiž organizuje slovenská Nadácia Kvapka nádeje, ktorej je známa Češka patrónkou. Pri tejto príležitosti blondínka zavíta aj do Topiek, kde bude odpovedať na vaše zvedavé otázky. Ak vás zaujíma o benefičnom projekte viac, prečítajte si náš online rozhovor.

Pred 14 rokmi, krátko po smrti milovanej dcérky Klárky, založila Vendula Svobodová Kapku naděje, nadáciu, ktorá pomáha najmenším onkologickým pacientom a oddeleniam, ktoré ich liečia. Sama si prešla najťažším obdobím života matky vážne chorého dieťaťa. Na vlastné oči videla a zažila prístrojovú nedostatočnosť a vybavenosť onkologických oddelení. Rozhodla sa to preto zmeniť. 

V roku 2010 vznikla aj slovenská sestra Kapky naděje, Nadácia Kvapka nádeje, ktorá pomáha detskej onkológii u nás, na Slovensku. Okrem iných aktivít, organizuje známa Češka každý rok aj benefičný galakoncert Noc nádejí, v rámci ktorého prebieha sms zbierka na konto nadácie. Organizácia sa aktuálne venuje prístrojovému vybaveniu a rekonštrukcii transplantačného oddelenia. To nedávno dokonc vybavila dvoma novými sterilnými boxmi. 

V zhone okolo organizovania benefičnej akcie, si však Vendula Svobodová našla chvíľu času a už v piatok zavíta do Topiek. Ak vás teda o projekte zaujíma viac, prečítajte si náš online rozhovor!

Jednou z aktivít Nadácie Kvapka nádeje je aj benefičný kalendár Posol o kvapku lepších správ, do ktorého sa zapojili aj mnohé známe osobnosti. Nájdete ho v internetovom obchode iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

21.11.2014 10:59 - otázka od hm
ake mate vo svojej praci este ciele? co by ste chceli s nadaciou dosiahnut, na slovensku, alebo v cechach?
Úplne najlepšie by bolo keby naša pomoc nebola potrebná. Ale veľmi dobre vieme, že toto zostáva iba našim želaním. Naše ciele do budúcna smerujú na zdokonalenie nemocničných pracovísk a ďalej pre vedu a výskum v oblasti detských onkologických ochorení. Ďakujem za Váš záujem, rada som si pokomunikovala s Vami všetkými, ale budem musieť skončiť. Môžeme sa vidieť dnes ešte poobede v Dámskom klube na STV1, alebo v nedeľu večer. Držte nám palce a pomáhajte s nami. Ďakujeme
21.11.2014 10:54 - otázka od rypal
Zaujimalo by ma, kam putuju peniaze zo vsetkych takychto zbierok. V com je vasa nadacia ina, ako ostatne, ktore povazujem za ciernu dieru. ake mate vysledky?
Naša nadácia prioritne sa zameriava na pomoc onkologickým pacientom, hlavne vo forme vybavenia nemocníc a nákupu prístrojov pre ne. Nikdy neposielame peniaze na nemocničné konto a sme pod dohľadom prísneho auditu. Peniaze sú smerované na zlepšenie diagnostiky a liečby onkologických ochorení a nie na zmierňovanie následkov takýchto ochorení. Naše výsledky sú na našej web stránke.
21.11.2014 10:51 - otázka od JANICKA
Ahoj Vendulka, vzdy som si vas vazila ako cloveka, ako zenu. Nie vzdy sa o vas vsak media vyjadruju pekne. Naucili ste sa s tym zit, alebo vas este trapia hlupe clanky a zakernosti medii?
Najskôr som sa odnaučila čítať:):):)
21.11.2014 10:50 - otázka od milos
Pozdravujem, aky mate najsilnejsi zazitok z prace s chorymi detickami a lekarskym personalom?
Čím viac mi pribúda rokov, tým som citlivejšia pri návštevách detskej nemocnice. Tých príbehov by bolo naozaj veľa. Vždy zanechajú vo mne stopy na srdci.
21.11.2014 10:47 - otázka od Nikolas
Ocenujem vašu prácu a prajem veľa sil pri práci
Ďakujeeem, je to milé
21.11.2014 10:46 - otázka od Juro
Je to pravda ze ste boli v trojke s nebohou Bartosovou? Co si o jej smrti myslite?
Myslím si, že otázky tohoto charakteru nezapadjú do rámca slušnosti. Ako sa u nás v Čechách hovorí, na blbú otázku, blbá odpoveď, takže si nemyslím vôbec nič.
21.11.2014 10:45 - otázka od Eva
Dobry den. Velmi ste mi pomohla svojou silou a bojoovnostou pri strate dcerky. Ako vsak bojovat, kked som onemocnela ALS, som uz skoro uplne imoboln a mam 7 rocneho syna. Strach o neho, ako to bude s nim, kedzijeme v Cechach, kde nikoho nemame....
Milá Eva, sú situácie v živote keď musíte dúfať, že aj keď veci nebudú pod Vašim dohľadom, tak sa môžu vyvíjať veľmi pozitívne. Prajem Vám veľa sily.
21.11.2014 10:44 - otázka od Spep
Keď sa Vás pýtajú na náročnú prácu …. Mňa by zaujímalo ako trávite svoj voľný čas aby ste sa odreagovala? Aké máte koníčky? ďakujem
Keď mi to zdravie dovolí, tak rada cvičím crossfit, trekujem, chodím na čundre a pokúšam sa jazdiť na motorke. Čo znamená, že nikto nevie, či to prežijem.
21.11.2014 10:42 - otázka od Jozef
Vendula prvom rade pozdravujem a prajem pekný deň. Len taká otázočka. Ste slovenka keď tak pekne odpisujete po slovenský.
Jozefe, jsem češka jak poleno, ale na Slovensku mají jazykovej zákon a podle toho musíme psát slovensky. Naštěstí je tady se mnou správce slovenské Kapky naděje, který má dokonce rychlejší prsty na klávesnici než ja
21.11.2014 10:40 - otázka od Jana Uzakova
Pozdravte odo mňa Dominiku Mirgovú, teším sa na jej vystúpenie s otcom.
Pozdrav odovzdám. Priznám sa, aj pre mňa to bude prekvapenie
21.11.2014 10:38 - otázka od JA
CHCEM TEN KALENDÁR. KDE HO ZOŽENIEM?
kalendár je možné si objednať na web stránke nadácie, alebo cez iPark
21.11.2014 10:38 - otázka od Kuťa
Milujem Musím mať nádej. Výborne ste to vymysleli. Dáva nám silu. tiež bojujeme :/
Prajem Vám veľa šťastia a držím palce
21.11.2014 10:37 - otázka od Simonka Bratislava
Ahoj Vendulka, ste úžasný človek, pre to čo robíte pre deti a pre Kvapku nádeje. Mám Vás rada ako človeka a ste aj veľmi krásna žena. Vy sa viete obetovať pre tie krásne choré detičky čo dlhé mesiace bojujú s touto zákernou chorobou a viete im vyčarovať úsmev na tvári. Ja Vám prajem, aby sa Vám toto všetko dobré vrátilo, lebo si zaslúžite len to najlepšie na svete. Ja viem, že to robíte spontánne a nezištne, ale aj tak Vám patrí veľké ĎAKUJEME. Simonka
Veľmi pekne Vám ďakujem za tieto krásne slová. Verím, že už sa mi začala životná karta obracať.
21.11.2014 10:36 - otázka od Peter
Ste prekrásna žena::).
ďakujem:)
21.11.2014 10:35 - otázka od Pipo
mas radsej ponozky a tenisky alebo plazove zabky a bose nohy.
najradšej chodím bosá
21.11.2014 10:35 - otázka od reynoso
vydrzala by si masaz celeho tela pavim perim
človek v živote môže vydržať všetko, ale sú veci, ktorým sa môže vyhnúť:)
21.11.2014 10:34 - otázka od zwerina99
chodis na pedikuru
ja si myslím, že tieto procedúry patria k normálnym návykom v živote ženy
21.11.2014 10:33 - otázka od OGGY
mas rada masaze
masáže vo svojom živote nepreferujem, len zdravotné lymfatické:)
21.11.2014 10:33 - otázka od svetlana
Ahoj Ako sa mas?Uprimne,obdivujem taku osobnost ako si ty.Co vsetko si musela prezit,dcerka,muz.Je toho vela,ako si sa s tym vsetkym vyrovnala,ked to mam tokto nazvat.Dakujem.
Ahoj, ďakujem. Sú veci v živote, sktorými sa človek nikdy nevyrovná, akurát sa s nimi môže sžiť.
21.11.2014 10:32 - otázka od THE ROCK
si stekliva na chodidlach
nie
21.11.2014 10:31 - otázka od Nicolette
Pani Vendulka ste veľmi charizmatická silná žena trošku sa na seba výzorom podobáme ako sa má synček kolko uz má rôčkov a ešte tužite po ďalšom dieťatku želám Vám ešte veľa šťastia v živote hlavne zdravia pekny den Nicolette.
Veľmi Vám ďakujem za poklonu. Môj syn má 9 rokov, chodí do 4.triedy. Je to normálne "zlobivé" dieťa, tak si užívame.
21.11.2014 10:29 - otázka od Julia
Páčite sa mi, nejdeme na kávu?
Som šťastne zamilovaná:) Tak si na kávu musíte nájsť niekoho iného:):):)
21.11.2014 10:28 - otázka od Viktória
Objednala som si kalendár, je naozaj nádherný a ide z neho perfektná energia. Ako sa Vám do neho podarilo zohnať toľko populárnych ľudí? Prajem veľa veľa úspechov aby mali detičky čo najviac nádeje :o)
Veľmi ma teší, že sa Vám náš kalendár páči. Vďaka šikovnosti slovenského tímu je práve plný týchto hviezd. Veľmi si vážim, že takéto hviezdy nám pomáhajú.
21.11.2014 10:25 - otázka od MK
Posielal som Vašej nadácií Kvapka nádeje na Shell pumpe moje Shell body. Chcel som vedieť či Vám peniaze za tie body naozaj posielajú a kolko sa takto vyzbieralo?
Ďakujeme za Vaše body. Zbierka prostredníctvom Shell bodov nám každoročne rastie, za čo ďakujeme aj spoločnosti Shell. Za vlaňajší rok táto suma bola takmer 30.000,- EUR.
21.11.2014 10:20 - otázka od Stanka
Rada pozerávam vaše koncerty NOC NÁDEJÍ, vždy ma to veľmi dojme a rada pomôžem. Môžete prezradiť kto tam bude vystupovať túto nedeľu?
Tento ročník bude špeciálny. Známe mená ako Maroš Kramár, Hanka Zagorová, Vašo Patejdl, Felix SLováček, Peter Lipa a mnohí ďalší vystúpia spolu so svojimi deťmi
21.11.2014 10:17 - otázka od Michal
Vraj Vaša nadácia tento rok otvárala nejaké oddelenie v nemocnici na Kramároch? Čo to bolo?
Bola to zrekonštruovaná Detská klinika anestéziológie a intenzívnej medicíny, bývalé ARO. V rámci tohto oddelenia sa vybudovali aj dva sterilné boxy s hepafiltráciou pre detských onkologických pacientov v prípade život ohrozujúcich komplikácií.
21.11.2014 10:15 - otázka od Lukino
Dobry den, chcem Vas pozdravit a privitat Vas na Slovensku. Aky mate den? Vraj ste pricestovali kvoli koncertu. sledujem vasu facebookovu stranku a uz sa neviem dockat koncertu v nedelu. Aj vy nieco zaspievate?
Dobrý deň, ďakujem pekne. Posledné štyri roky cestujem na Slovensko hlavne kvôli Kvapke nádeji a musím priznať, že je to vždy veľmi príjemné. Veľmi ma teší, že slováci si obľúbili Kvapku nádeje. A na Vašu poslednú otázku, musím odpovedať, že spievam výlučne v sebaobrane:)
21.11.2014 10:12 - otázka od Veronika
Dobrý deň,ako každý rok tak aj tento rok si pozriem Noc nádejí v telke.Veľmi pekný projekt ale aj dosť smutný :-(
Ďakujeme, v živote človeka prichádzajú aj smutné okamžiky. Myslím si, že práve preto, aby sme si o to viacej vážili šťastné chvíle. Príbehy, ktoré vyberáme do nášho projektu majú jedno spoločné-šťastný koniec, a posolstvo.
21.11.2014 10:09 - otázka od Peter
Ako stihate sefovat dvom nadaciam v dvoch krajinach? Urcite je to narocne, ale verim, ze dobry pocit z uzitocnej prace vam v tom pomaha. Prajem vela uspechov, velmi Vam drzim palce.
Každá z týchto nadácií má okrem mňa ešte aj svoje vedenie. Sú to ľudia, ktorým verím a naviac, Bratislava je krásne mesto a veľmi rada ho navštevujem.
21.11.2014 10:08 - otázka od miriamix
Moja neterka sa objavila vo videoklipe Musim mat nadej Dominky Mirgovej, ktora ju spieva ako vasu hymnu. Je to krasny klip, pustame si ho kazdy den, ked nam je smutno alebo potrebujeme citit nadej. Zaznie aj pocas galavecera v nedelu vecer? Pozdravujem Vas a zelam vela zdravia a radosti. Mirka
Áno, zaznie a prezradím, že bude to v špeciálnej úprave len pre tento večer
21.11.2014 10:06 - otázka od admiralka
Pekny den pani Vendulka, ste krasna zena, obdivujem co robite uz roky vas sledujem a tesim sa, ze realizujete svoje projekty aj na Slovensku. Kalendar, ktory nadacia urobila je krasny, objednala som si tri kusy. Nabuduce nech nafotia aj vas, ved aj vy ste nasa celebrita:)
Veľmi Vám ďakujem za Vaše milé slová, ktoré ma potešili. Kvapka nádeje na Slovensku rozkvitá hlavne správcovi nadácie a sľubujem, že budúci rok sa nechám nafotiť aj ja do kalendára, tak ako to je aj v Čechách.
21.11.2014 10:04 - otázka od janci
Ahoj Vendula, velmi ocenujem co robite s Kvapkou nadeje, na Slovensku je o tejto nadacii stale viac pocut, co je super. Paci sa mi, ze nerobite veci vyslovene citovym vydieranim a projekty podporujete pozitivnymi kampanami. Ako casto navstevujete onkologiu v Bratislave?
Ahojte, pozdravujem Vás všetkých. Ďakujem za Vaše postrehy. Asi každý človek je rád, keď svojimi činmi môže pomôcť. Pri práci sa vždy riadim citom, a väčšinou ten prvý nápad, alebo prvý dojem býva správny.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu