Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ján Čarnogurský bol online: O Biľakovom pohrebe aj vytratení sa do neznáma

Ján Čarnogurský
Ján Čarnogurský

BRATISLAVA - Vie, čo je to byť na politickom výslní, ale okúsil aj trpkosť pobytu za mrežami. Niekdajší disident, bývalý podpredseda vlády ČSFR a kandidát na prezidenta Ján Čarnogurský bude online vo štvrtok od desiatej hodiny doobeda.

Ján Čarnogurský je rodák z Bratislavy. Je vyštudovaný právnik, no v minulosti pracoval aj ako šofér, pretože ho kvôli obhajobe v politickom procese vylúčili z advokácie. Neskôr pôsobil ako predseda vlády SR, minister spravodlivosti a predseda KDH. Zo strany minulý rok v októbri vystúpil.

Momentálne sa Čarnogurský uchádza o post prezidenta SR. Ak sa ho chcete niečo spýtať alebo mu len adresovať zopár slov, môžete tak urobiť už zajtra od 10,00 hod.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

06.02.2014 11:12 - otázka od Daroslav
p.Carnogursky kedy sa chystate vytratit sa niekam do neznama aby uz nebolo o Vas pocut a nieto este vas vidiet
Dobrý deň, moja mama sa dožila 99 rokov, takže ešte mám 29 rokov pred sebou. Teším sa na Vaše otázky v nasledujúcich rokoch. :č) Ďakujem všetkých čitateľom za otázky a prajem vám príjemný deň. Ján Čarnogurský
06.02.2014 11:11 - otázka od Viktor
Dobry den, rad by som sa opytal na Vas nazor na dianie na Ukrajine. Viem, ze ste prorusky orientovany, ale snad neobhajujete kroky vlady/specialnych jednotiek proti demonstrantom.
Ukrajine hrozí rozpad na dve, alebo viac častí. Zahraničie by sa nemalo stavať iba na podporu jedného tábora v súčasnom dianí na Ukrajine, ale byť zdržanlivé a ponechať rozhodovanie na Ukrajincoch.
06.02.2014 11:08 - otázka od Roman Sitkey
Dobrý deň, ako vnímate schválenie správy Lunacek v Európskom parlamente.
Dobrý deň, pri hlasovaní o predošlej správe Estrella Európsky parlament odhlasoval princíp, že etické otázky patria do právomocí členských štátov. Už onedlho schválil správu Lunacek, ktorou sa do týchto otázok mieša.
06.02.2014 11:06 - otázka od Michal
Dobry den Pan Carnogursky, chcel by som sa spytat, ci ako dlhorocny clen KDH si nemyslite ze KDH sa zacalo uberat cestou, ktorou neslo za vasej ery?
Z KDH som minulý rok vystúpil aj preto, že som v ňom nepozoroval nové, zaujímavé myšlienky.
06.02.2014 11:04 - otázka od igor
Pán Čarnogurský, pôjdete na pohreb V.Biľakovi ?
Nie, nechystám sa. Vasil Biľak patril do najtvrdšieho krídla komunistov, viedol Československo do izolácie a po vzniku Gorbačovovej perestrojky nevedel na zmenu reagovať.
06.02.2014 11:00 - otázka od Milada
Dobré ráno, pán Čarnogurský, od detstva si Vás vážim, ale v prezidentských voľbách podporím kresťanského kandidáta, ktorý má v otázkach ochrany života aj pred narodením jasný postoj, a pritom nehrá kultúrne vojny a nerozdeľuje spoločnosť. Chcem sa spýtať: 1. Očakávate náhly dramatický obrat voličskej priazne vo Váš prospech? Ak áno, odkiaľ čerpáte toto presvedčenie? 2. Aký máte postoj k názoru, že agenda ochrany života má väčšiu šancu, ak sa naše hlasy spoja a podporíme najperspektívnejšieho kresťanského kandidáta, ktorý má šancu vyhrať s liberálnym Kiskom a Kňažkom a potom s Ficom? Ďakujem a želám všetko dobré. Milada
Vždy som sa staval a stále sa staviam za ochranu života, aj pred narodením. Vašu otázku treba rozšíriť: kto dokáže najúčinnejšie vzdorovať tlakom, ktoré sú proti ochrane života pred narodením?
06.02.2014 10:57 - otázka od Anna
Dobry den,pan Carnogursky, nemam na Vas otazku. Dlho ste pôsobili v politike, takze Vase odpovede viem predpokladat. Boli by ste dôstojnym prezidentom vsetkych obcanov.
Dobrý deň, ďakujem Vám za uznanie. Ako prezident by som využil všetky doterajšie skúsenosti pre dobro Slovenska.
06.02.2014 10:57 - otázka od Peter Friedmann-ICT/Barcos
Dobrý den pán Carnogurský, ako sa dnes pozeráte na transformáciu VSŽ Holding medzi dvoch najsilnejších dravcov na Slovensku a to na USSK s.r.o.,Holandsko pariace oligarchom SR blízky k J&T /Smerek-Rezeš/ a Penta /ostatné/, ved išlo o vopred pripravovaný podvod na minoritných akcionárov VSZ a dnes požívaju neumerné štátne výhody od vlád /dan.prazdniny,Memorandum/ a na stole leží sudný proces o 260 mil.EUR,ktorý je vrchgol hyjenizmu na tomto štáte ?!
V roku 1999 musela vláda zachraňovať VSŽ, pretože ich Rezeš tak zadĺžil, že by inak skrachovali. Záchrana spočívala v tom, že ich vláda predala najlepšiemu záujemcovi.
06.02.2014 10:54 - otázka od Marek
Dobrý deň, zaujímalo by ma, keby ste boli zvolený za prezidenta aký bude váš postoj k EU,NATO a Kosovu. Ďakujem
Slovensko by malo zostať členom EÚ aj NATO. Kosovo by sme uznať nemali.
06.02.2014 10:51 - otázka od žozé
Dobrý deň prajem, myslím si, že ste jeden z mála, ktorý si byť prezidentom zaslúži a ktorý by dokázal byť ozaj nezávislý, chcem sa opýtať ako by ste využil členstvo vo Valdajskom spolku v prospech Slovenska a kedy príde čas na Slovensku keď sa nebude operovať voľbou menšieho zla, ďakujem a prajem vo voľbách veľa šťastia...
Ďakujem, aj smerom k Rusku sa snažím byť nezávislým. Vo Valdajskom klube je väčšina členov z celého sveta - z USA, Európy, Ázie. Získavam tam dobré kontakty, ktoré by som v budúcnosti vedel využiť v prospech Slovenska.
06.02.2014 10:49 - otázka od stefan
Na uvod dovolte mi malu poznamku. Ak by mali volby respektovat zasluhovost, tak vyhrate. V roku 1997 Meciar zaviedol jeden volebny obvod do volieb do NR SR. Vtedajsia opozica vcitane Vas to spravne charakterizovala ako protidemoktaticky pocin. Odvtedy sme si zvykli, ze poslanci v NR SR maju vacsinou trvaly pobyt v Bratislavskom kraji a Slovensko sa vyvija ako vstupny areal do hlavneho mesta.Vid napr. ze na malom Slovesnku mame jeden z najbohatsich regionov v EU a sucasne i 2 najchudobnejsie regiony. Nemyslite si, ze uz je cas s tym nieco robit a ako by ste k tomu chceli prispiet ako prezident ?
V prezidentských voľbách je jeden obvod v poriadku. V parlamentných by sme sa mali vrátiť k rozdeleniu Slovenska na viac obvodov.
06.02.2014 10:47 - otázka od Kremnican
Pan Carnogursky, mate nazor na to peklo povrchovej tazby v Kremnici a Detve? Viete sa k tej ekologickej katastrofe, co tam chystaju investori vyjadrit, pekne prosim? Verim, ze Vam zalezi na nasom krasnom Slovensku.
Dobrý deň, myslím si, že v Kremnici by sa povrchovo ťažiť nemalo. Občania, ktorí sa dokážu angažovať proti takejto ťažbe, majú moje uznanie.
06.02.2014 10:45 - otázka od Roman O.
Pekný deň prajem, ako občan krajiny strednej resp. východnej Európy mám pocit že EÚ stratila záujem o priority ako boli vyrovnávanie rozdielov v zaostalých regiónov, riešenie zamestnanosti, či zvýšenie konkurencieschopnosti na globálnom trhu. Miesto toho sa venuje homosexuálom a iným skupinám. Ako kresťan sa mi chce povedať že v takejto EÚ nechcem žiť. Vnucujú nám neprirodzené myšlienky ako za komunizmu. Ja nechcem byť ani nepriateľom Ruska. Váš názor.
Zatiaľ z EÚ dostávame viac, ako do nej dávame. Nenechajme si vnútiť neprirodzené myšlienky. Rusko by mohlo byť našim strategickým partnerom. Paradoxne, Rusko dnes na medzinárodnej scéne najviac ochraňuje tradičné hodnoty.
06.02.2014 10:41 - otázka od maroš
zaujima ma nazor pana Čarnogurského na nezmyselné poplatky za objednanie sa u lekara na presny tertmin. Nikomu v tomto state nevadi, ze tento prijem nemaju lekári zdaneny?
Každá vláda hľadá spôsob, ako riadiť zdravotníctvo tak, aby nerástli dlhy. Iba za mojej vlády skončilo zdravotníctvo bez dlhov. Ministrom zdravotníctva bol vtedy MUDr. Alojz Rakús.
06.02.2014 10:38 - otázka od ladislav
Zdravím povedzte mi jeden dôvod prečo máme my mladí ľudia ostať na slovensku ked tu niesu podmienky na život minimalna mzda 350€ za to sa ani neoplati pracovať oproti ostatným štátom život na slovensku ma len klady povedzte mi jeden dôvod prečo ostať doma a ísť vás voliť
Pretože je to Váš domov a máte možnosť prispieť k tomu, aby sa pomery na Slovensku zlepšili.
06.02.2014 10:36 - otázka od Ivan
Ani jedna vláda po nežnej revolúcií nedoriešila rómsky problém....... do kedy budú mať práva.....a od kedy aj povinnosti....niektorí spoluobčania už ani nevedia ako vyzerá lopata.....
V roku 1998 som priviezol na Luník IX. lopaty a spolu s rómami nakladal smeti na náklaďáky. Teraz som podal trestné oznámenie proti iným nespratným rómom.
06.02.2014 10:33 - otázka od Andreas
Dobrý deň Pán Čarnogursky, Chcel by som sa Vás opýtať či Vás netrápi ,že ste sa postaral o zničenie Slovenského poľnohospodárstva, že strana ktorú ste založili sa stala sídlom parazitov ktorý sa skrývajú za masku kresťanských hodnot, že škola ktorú ste založili slúži pre deti zlatej mládeže a pseudocelebrít.A ako Pána právnika sa Vás pýtam aký je Vás názor na všetky chybyčky sudcov vďaka ktorým sa dostávajú von z vezenia mafiáni a na totále nefungujúce súdnictvo a čo by ste stým urobili ako prezident ktorý moc právomocí nemá.
Paneurópska vysoká škola je úspešnou školou a pri prijímaní na ňu sa nekádruje. Ako prezident by som sa zasadzoval za posilnenie vplyvu vlády a ministerstva spravodlivosti v súdnictve.
06.02.2014 10:30 - otázka od Tomi
Zdravím, len som chcel vediet ako ste vnímali osobu Gustáva Husaka.
Bol som jeho väzňom, ale nikdy som nebol pomstychtivý.
06.02.2014 10:29 - otázka od Diego
Dobry den, mam len jednu otázku: preco ste homofób? ( ale nemusíte zlahcovat, jednoducho to napíšte )
Nie som homofób. :č)
06.02.2014 10:28 - otázka od jozef
vážený pane čarnogursky-je to od Vás riadna drzosť a výsmech slovenskému národu veď ste samostatný slovenský štát nechceli hlasovali ste na čele s vami cele kdh proti zvrchvanosti slovenskej republiky,zničili cele poľnohospodársvo na slovensku dovolili ste dovoz hnoja zo západu, tým ste chceli vykynožiť slovensky národ ale nepodarilo sa Vám to a vy chcete byť prezidentom slovenkeho štátu ktorý ste nechceli a ktorý podľa Vás neexistuje tak potom ktorého štátu chcete byť prezidentom? kde beretie tu drzosť ste super farizej ako cele kdh ste podvoník voliť Vás nebudem viem že na túto otázku neodpoviete ale nevadí od farizeja to ani nečakam
Mečiar viedol Slovensko do medzinárodnej izolácie, ktorá bola pre Slovensko zničujúca. Naopak, politika KDH zabezpečila pre Slovensko medzinárodné uznanie a prijatie do Európskej únie. Vďaka tomu bolo Slovensko úspešným štátom. Moje hlasovanie súviselo s takouto záchranou Slovenska.
06.02.2014 10:24 - otázka od peter Vysnovsky
Pan Carnogursky s odsupom casu vidite ako je na tom nase polnohospodarstvo,ktore zacalo upadat za vasej vlady ,nemyslite si ,ze mate prave vy natom najvacsiu zasluhu?dakujem
V Štatistickej ročenke SR si môžete overiť, že za mojej vlády sa poľnohospodárstvu aj družstvám pomerne darilo, dokonca pribúdali. Mečiarova vláda zobrala poľnohospodárom štvrtinu dotácií zo štátneho rozpočtu, čo sa prejavilo na neskoršom vývoji poľnohospodárstva.
06.02.2014 10:21 - otázka od Maja
Dobrý deň, nemám konkrétnu otázku, len vám chcem vyjadriť svoje sympatie. Páči sa mi váš politický postoj, s vašou osobou neboli spájané žiadne škandály (aspoň o nich neviem. V neposlednom rade obdivujem snahu pomôcť v boji proti neprispôsobivým Rómom v Malackách. Odhodlali ste sa k tomu, k čomu nebol schopný nikto z našich súčasných politikov. Všetci sa len pretŕčali pred kamerami, slová a slová, ale skutok žiadny. Rómovia si dovolia len to, čo im tolerujeme. Prajem vám v tejto vašej práci a nielen v nej veľa úspechov.
Dobrý deň, ďakujem Vám. V prípade Oskara Dobrovodského sa snažím pomôcť jemu aj jeho otcovi, či rómskej susede, ktorú neprispôsobiví obyvatelia Družstevnej 25 vyhnali z jej bytu. Polícia tam už na základe môjho trestného oznámenia zahájila trestné stíhanie, zatiaľ bez obvinenia konkrétnej osoby.
06.02.2014 10:17 - otázka od Anča Repová
Pochválen buď Ježiš Kristus. Janko aký máte názor na odvolanie biskupa Bezáka. Aký je Váš názor na bývalého biskupa Sokola ? Ďakujem, s Pánom Bohom.
Považujem to za vnútrocirkevnú záležitosť, do ktorej sa necítim byť kompetentný zasahovať.
06.02.2014 10:17 - otázka od Marek
Ako by ste zhodnotili súčasný stav demokracie na Slovensku? Niektorí ľudia si myslia, že režim u nás obsahuje prvky fašizmu a to konkrétne prepájanie politického vedenia krajiny s majiteľmi finančných skupín s cieľom uchmatnúť čím viac moci a peňazí pre seba. Tiež, že dochádza ku genocíde, čiže cieľavedomému vedeniu krajiny takým smerom, že slováci ako národ vymierame. Aký je Váš postoj ku týmto názorom?
Ak by som bol zvolený za prezidenta, vystúpil by som proti prepájaniu politického vedenia s majiteľmi finančných skupín. Demografický vývoj vnímam ako jeden z najväčších problémov Slovenska.
06.02.2014 10:13 - otázka od Peter
Nehanbíte sa za svojho syna - pána advokáta Jána Čarnogurského mladšieho a za jeho podnikateľské správanie? Nie je Vám ľúto, že chudobní ľudia prispievajú do Cirkvi zo svojich skromných dôchodkov a on si tieto peniaze vytiahol v miliónoch eur? Ďakujem.
Môj syn má vlastnú advokátsku kanceláriu. Vymohol pre cirkev vrátenie mnohých nehnuteľností. Vystúpil na Mt. Everest.
06.02.2014 10:11 - otázka od Marek
Dobrý deň. Aky je Váš názor na súčasnú zahraničnú politiku SR? Konkrétne schvaľujete naše členstvo v NATO? Súhlasíte z našou účasťou v Afganistane? Myslíte si, že je možné slobodu a demokraciu zavádzať vojensky? Odsudzujete zotročovanie národov pre cudzie bohatstvo a obchod ako to urobili USA s Irakom, Afganistanom, Lýbiou? Ktorá strana konfliktu v Sýrii je Vám bližšia? Povstalci, alebo Sýrska národná armáda? Schvaľujete sankcie EU proti Sýrskemu režimu? Prečo KDH hlasovalo za našu vojenskú účasť v zahraničí, keď Boh jasne povedal nezabiješ a my sme neboli niako ohrozený, čiže nejednalo sa o žiadnu našu obranu? Svätí účel prostriedky? Odsúdili by ste ako prezident nálety bezpilotných lietadiel, ktoré zabíjajú aj politicky nezainteresované osoby ako tzv. "bočné škody"? Vedeli by ste sa postaviť tomuto zlu a jasne ho pomenovať ako zlo?
Pozdravujem Vás. S členstvom Slovenska v NATO som sa už zmieril. Tým viac, že už v Európe takmer nevyvíja činnosť. Myslím, že Slovensko by sa malo vojensky okamžite stiahnuť z Afganistanu. V Sýrii mi je bližší postoj vlády. Povstalci v Sýrii programovo vraždia kresťanov, s čím nemôžem súhlasiť. Sankcie EÚ neschvaľujem.
06.02.2014 10:08 - otázka od Peter Janok
Cital ste rozhovor s Ing.Marianom Vitkovičom,nezav.makroekonómom na "Topkách" ? Sposobilo to velký ohlas medzi verejnosťou,aký je Váš nazor na vacsiu úlohu štátu v ekonomike ?
Nečítal som ho, ale nájdem si ho a v najbližších dňoch si ho prečítam. Sú oblasti ekonomiky, do ktorých by štát zasahovať mal. Napríklad by mal zdaniť, alebo inak brzdiť virtuálne špekulatívne presuny peňazí.
06.02.2014 10:05 - otázka od peterp
Dobrý deň Prial by som Vám viac % ako momentálne ukazujú prieskumy. No vadí mi tiež to, že už aj Vy prichádzate s rétorikou len nie Fico. nemyslíte si, že to by nemalo stačiť. Preto sa pýtam ak nepostúpite do 2 kola tiež sa uchýlite ktomu, že podporíte hoci koho len aby nevyhral Fico? Bolo len nie Mečiar a veľmi sme si nepolepšili alebo áno........?
Fica kritizujem len vo vecných otázkach, ktoré viem odôvodniť. K druhému kolu sa nevyjadrujem.
06.02.2014 10:03 - otázka od Ľubo
Aký máte podiel na odvolaní Bezáka? Ja si myslím že hlavný. Váš syn ryžoval u Sokola ... Je to vaše maslo...a ešte chcete kandidovať na prezidenta... nekonečná antikristová drzosť...
Do Vatikánu ešte môj vplyv nesiaha. :č)
06.02.2014 10:03 - otázka od Jano Smerek-Vlado Mečiar
Prečo Vás maju ludia "málo radi"....ved hovoríte pravsdu a vzdy ste blízko podstaty veci,ste krestan a neprivatizoval ste ako my poniektorí,nemate podiely v nadnárodných firmách,atd. ??????
Práve preto.
06.02.2014 10:02 - otázka od Milan
Dd.Ste znamy rusofil ak by ste sa stal prezidentom dufam,ze vasa prva zahranicna cesta by neviedla do Ruska...
Moja prvá cesta by viedla do susednej krajiny, zvažujem Česko a Poľsko. Rusko je pre nás dôležitým partnerom a Slovensko by s ním malo do budúcnosti rozvíjať dobré vzťahy, najmä kvôli ekonomike.
06.02.2014 10:00 - otázka od Jan Goral
Dobrý deń pán Carnogurský, ako sa má brat Ivan,ktorý sa dostal Hydrostavu,ako to potom skončilo,vytunelovali alebo prepísali na inu spoločnost tutostav.firmu ? Aký máte vztah s majitelmi košickej hute spravovanej USS-Service Ltd.,USA,ale vlastnenu slovakmi oligarchami ex-"VSŽ" blízkí ludia k J&T ???
Dobrý deň, ďakujem za otázku. Môj brat Ivan bol zvolený v roku 1990 pracovníkmi Hydrostavu za riaditeľa. Potom niekedy v roku 1993 - 4 bol odvolaný Mečiarovou vládou. Medzitým dokončil vodné dielo Gabčíkovo.
06.02.2014 09:58 - otázka od marian
p.Čarnogurský, stále to myslíte vážne s tou Vašou kandidatúrou? Nebolo by múdrejšie tých Vašich pár percent prenechať niektorému perspektívnejšiemu kandidátovi?
Dobrý deň, zdravím všetkých čitateľov topiek a teším sa na vaše otázky. A ktorému kandidátovi by som ich mal podľa Vás prenechať? :č) Samozrejme, svoju kandidatúru myslím vážne.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu