Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kandidát na bratislavského župana Daniel Krajcer: Ak ma zvolia, odídem z parlamentu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: archív)

BRATISLAVA – Snaží sa zamiešať karty v krajských voľbách v Bratislave. Stoja proti nemu silní kandidáti pravice aj ľavice a preto tvrdí, že keď vyhrá, vzdá sa mandátu poslanca NR SR. Pre hlavné mesto by chcel vytvoriť novú relaxačnú zónu a tvrdí, že je za ním úspešná práca na ministerstve kultúry, kde sa mu podarilo rozbehnúť projekt obnovy slovenských hradov. Daniel Krajcer v online rozhovore odpovedal na otázky čitateľov Topiek.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

18.10.2013 11:05 - otázka od Santorius
Ahoj Daňo,je super ,že sa vzdáš mandátu poslanca ak by si vyhral,na druhej strane taký Maňka / Smer a.s/ je europoslancom,pastierom,rybárom nástenkárom.Nemalo by to byť automatické,zastávať len jednu funkciu?Dá sa to zmeniť? Drž sa.
Bohužiaľ to nie je len pán Maňka. Takýchto kandidátov na župana, ktorí chcú zastávať viaceré funkcie, je omnoho viac. Zmeniť sa to dá len tak, že ľudia zvolia len tých kandidátov, ktorí sa chcú samosprávnym krajom venovať naplno. Ďakujem za otázky, želám všetkým čitateľom Topiek príjemný víkend v kruhu najbližších a rodiny. Ak bude pekne, urobte si výlet na niektorý z legendárnych hradov v našom kraji. Pajštún, Plavecký hrad, alebo Devín naozaj stoja za to :-)
18.10.2013 11:00 - otázka od martin
Dobry den, chcem sa Vas len spytat aky program "slubujete" luďom ba kraja v najblizsej dobe tzn. povedzme do dvoch rokov? a chcem len poznamenat ze pokial sa tam dostanete tak pamatajte ze verejna kontrola zo strany obcanov na dosadene pozicie vasich ludi a vasich cinnosti bude vysoka,takze pokial si tam idete chciet robit biznis,tak si to rozmyslite, Nova neznamena mensie zlo ale len nenabazeneho pana Lipsica, ale to su len take teorie pokial nie je pri moci...dakujem
V politike nezvyknem sľubovať, ale prichádzam s programovou ponukou, ktorú si každý môže prečítať, aj na mojej stránke http://krajcerzupanom.sk/. Čo sa týka verejnej kontroly, tak ju vítam. Po posledných škandáloch je zrejmé, že ju Bratislavský kraj potrebuje ako soľ.
18.10.2013 10:56 - otázka od Peter
Dobrý deň pán Krajcer Slovensko potrebuje aby ľudia našli prácu na Slovensku a cestovný ruch je jednou z možností. V zahraničí múzea a hrady sú klenotom a výstavnou skriňou krajín. Ako by ste chceli realizovať podporu cestovnému ruchu, kedže ste už ako minister prišli s iniciatívou obnovy hradov. Naša župa má čo ponúknuť, ale aj čo naprávať. Aké reálne kroky by ste chceli v tejto oblasti vykonať?
Súčasťou môjho programu je aj obnova najvýznamnejších pamiatok v kraji, a to aj so zapojením nezamestnaných tak, ako sme to rozbehli na slovenských hradoch. Je to skvelé riešenie pre nezamestnaných, pre obnovu našich pamiatok, ale aj pre turistický ruch.
18.10.2013 10:53 - otázka od František
Dobrý deň. Vaši spolubojovníci majú vo väčšej miere v hlave len Bratislavu (dialnica D4 a R7, cyklomost, stanica Filiálka, bratislavský central park a iné. BSK nie je len o Bratislave... Pýtam sa, čo viete ponúknuť pre okres Malacky. Ďakujem.
Napríklad: Ukončiť neistotu obyvateľov regiónu ohľadom fungovania malackej nemocnice. Nie je predsa možné, aby sa obyvatelia Malaciek báli o svoje zdravie kvôli problémom s pohotovostnou službou. Chcem riešiť aj problém s neprispôsobivými občanmi v tomto regióne. Samozrejme, prioritou v mojom programe je riešenie dopravy na úrovni celého kraja.
18.10.2013 10:44 - otázka od Dušan
Pán Krajcer, prečo ste sa rozhodli proti jedinému kandidátovi, ktorý má reálnu šancu poraziť v župných voľbách Smer?
Lebo si myslím, že obyvateľom Bratislavského kraja by sa mal niekto venovať naplno a nie sedieť na viacerých stoličkách. Potom tu máme v kraji samé havárie...
18.10.2013 10:41 - otázka od Jaroslav Dzunko
Veľká preveľká škoda pre Bratislavu je, že Východniari nemôžu kandidovať za Bratislavského župana. Čo vy na to pán Krajcer?
A viete si predstaviť, že by Košickému kraju šéfoval Bratislavčan? :-)
18.10.2013 10:40 - otázka od jaoslav.svorc
Ak to nie je tajomstvo - môžete uviesť niektoré z tých politických strán, ktoré Vás - ako se uviedli - oslovili s ponukou?
Bolo to viacero, najmä pravicových strán. Možino vás prekvapím, ale dokonca aj Vladimír Mečiar mi ponúkal druhé miesto na kandidátke HZDS.
18.10.2013 10:35 - otázka od Roman
Dobrý deň pán Krajcer, chcem sa spýtať aké najvyššie vzdelanie ste dosiahli a či Vám nechýba práca v televízii, nezabudnem na vaše hlášky v SITO alebo DeFActo
Som absolventom Právnickej fakulty UK. Čo sa týka práce v médiách, túto kapitolu svojho profesného života som uzavrel, ale som rád, že možno sú ľudia, ktorým v televízií chýbam. :-)
18.10.2013 10:31 - otázka od Pedro
Aké máte zadné dvierka,keď sa vám zase "nezadarí"s ďaľším populistom?
Koho máte na mysli?
18.10.2013 10:31 - otázka od Jozo
Pán Daniel, kto ťahá za nitky v strane NOVA? Vieme, že keď ste boli v SaS boli to viacerí napr. JS.
Vo verejnom živote pôsobím dlhé roky. Za to obdobie som snáď dostatočne preukázal, že žiadne nitky, za ktoré by ma niekto ťahal, nemám. :-)
18.10.2013 10:29 - otázka od malý jojo
Ahoj, Dano. Neuveríš, ale raz som čakal na fakulte v starej budove na skúšku. Bol som v takom tom tmavom výklenku, na chodbe sa nesvietilo, bol som tam sám, inak ani nohy. Zrazu som začul, ako niekto došiel na chodbu za tým rohom, zaklopal na dvere a chcel vstúpiť do jedného kabinetu. Bolo však zamknuté, pán docent či profesor tam nebol. Ten niekto vytiahol telefón, vytočil číslo a spustil: "Nazdar, som pred tvojou kanceláriou a nikto tu nie je, potrebujem tie skúšky vybaviť... ...do utorku to nestihnem... kedy tu budeš...?" Hlas mi bol nejako povedomý, tak som vstal a vyšiel som na tú chodbu, aby som sa presvedčil. A skús trikrát tipnúť, kto tam stál... :-)
Úplná lož. Ako známy človek som si nemohol počas štúdia dovoliť nebyť pripravený na skúšky a už vôbec nie lobovať, lebo by mi to všetci rýchlo zrátali. Chalani, z ktorej centrály politickej strany toto píšete? :)
18.10.2013 10:24 - otázka od roko
kandidát, ide ti len o stabilný plat,že?Prečo chceš vyžierať moje dane?
V súkromnej televíznej branži som zarábal niekoľkokrát viac ako teraz. Navyše som ako jediný z kandidátov na predsedu BSK verejne vyhlásil, že ak budem zvolený, vzdám sa mandátu poslanca NRSR. Na rozdiel od niektorých mojich protikandidátov nemienim sedieť na niekoľkých stoličkách naraz, riadiť župu z Bruselu, alebo z parlamentu, tváriť sa, že to v pohode stíham a pritom brať viac ako 16.000€ mesačne.
18.10.2013 10:21 - otázka od chromozom
Dokedy budete splhat po chrbatoch inych ? Najskor Sulik, potom Lipsic.. Do obdobia ako ste skoncili s moderovanim a vstupili do SaS som vas stale povazoval za feroveho cloveka. Ani kauza s Beyonce Vam neprospela. Zelam Bratislave lepsieho zupana.
Prepáčte, nikdy som po chrbtoch iných ľudí nešplhal. Za vyše desať rokov ma oslovilo množstvo politických strán a politikov, ktorí už reálne fungovali na politickej scéne. Ja som si vybral liberálnu stranu ako nový projekt s novými ľuďmi, pre ktorý som získal stotisíc preferenčných hlasov. Bodaj by politici mali len také kauzy ako je môj prekrútený a účelovo zmanipulovaný rozhovor na tému koncertu Beyoncé.
18.10.2013 10:18 - otázka od Lampert
Dobry den, chcem sa spýtať ci si myslite, ze Vám voliči uveria, ked sa dajú dokopy liberali a konzervatnini a tvária sa, ze su jedna velka rodina. Som pravicový volič, ale žiaľ znechuteny napr. aj z takejto situácie. Lepite to, co sa zlepit neda a je otázka času kedy prídu rozpory aj vo vašej NOVE.
Vo svete je úplne bežné, že vo významných politických stranách dokážu bez problémov spolupracovať liberálnejšie a konzervatívnejšie orientovaní politici. Jeden príklad za všetky, americkí republikáni. Dokonca aj slovenská SDKÚ pôvodne vznikla s viacerými platformami. Nie jedna vláda na Slovensku padla kvôli sporom medzi liberálmi a konzervatívcami. My si myslíme, že prípadné iné názory je lepšie si vydiskutovať v rámci jednej strany, ako nimi ohrozovať celú koalíciu. Takto je nastavené aj naše fungovanie. Možno by ste sa divili. Ale vo väčšine citlivých otázok sa dokážeme zhodnúť. Napríklad v téme finančnej odluky cirkvi od štátu. Pre ľudí je však podstatný reálny výkon politiky, podľa toho môžete v budúcnosti posudzovať aj nás.
18.10.2013 10:13 - otázka od Monika
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či Vám a aj k ostatným kandidátom (za nich sa samozrejme nebudete vyjadrovať) nie je trápne označovanie Župan, keďže župy momentálne a už dosť dlho nemáme? Výhovorka typu, je to zaužívané, hovorové je slabá. Takto si chcete vychovať mladých ľudí (najradšej nech sú hlúpi, hlavne nech volia?)
Dobrý deň, pozdravujem všetkých čitateľov Topiek. Želám pekný piatok. Áno, súhlasím s vami, aj ja viac preferujem názov predseda samosprávneho kraja.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu