Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Jan Hřebejk - režisér novej českej drámy NEVINNOSŤ bol online

Jan Hřebejk Zobraziť galériu (2)
Jan Hřebejk

BRATISLAVA - Jan Hřebejk – režisér novej českej filmovej drámy NEVINNOSŤ, ktorá už tento štvrtok 8.9. vstupuje do slovenských kín.

Jan Hřebejk je jedným z najúspešnejších českých filmových režisérov (a príležitostne  tiež divadelný režisér), ktorý si v roku 2001 vyslúžil nomináciu na Oscara za film Musíme si pomáhať.

Je držiteľom troch Českých levov za najlepšiu réžiu filmov Šakalí léta, Musíme si pomáhat a Horem pádem a tiež dvoch cien z minuloročného Berlinale vďaka filmu Kawasakiho ruža. Natočil aj divácke hity Pelíšky, Pupendo a Nestyda.

 

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

07.09.2011 11:03 - otázka od bob
příjemné dopoledne pane Hřebejk chtěl bych se Vás zeptat, jaký je váš názor a postoj, protože jsem já, právě byl na Veletrhu Knih 2011., a zde byla s Vámy, nebo dalšími spisovateli/ky, scénáristi/ky, režiséry, tato nějaká beseda, která se týkala od filmů, seriálů, scénářů, knih., a tam se jsem Vás všech zeptal na otázku, ale nikdo mě z Vás neodpověděl, alespoň teď, kdyžby jste mohl., která zňí- co pak si myslíte na vypalování DVD, CD, filmů a seriálů ze internetu, nebo nátáčení filmů ze Kin na kameru., je to velká ztráta pro filmaře a tvůrce?!, popřípadě na překládání a stahování- Knížek, Scénářů, Textů ...a podobně. moc Vás zdravím, a přeji ještě hodně, těchto filmových snímků
Ano, je to jako kdyz vás vykradou, nebo vám vyrabují obchod..A neda se poukazovat na to, že zbozi je drahe, ale bohuzel krádst je snadne a tak se krade..Vsem moc dekuji za otázky, cas a prizen. Nashledanou a hezky den, v ucte vas jan hrebejk
07.09.2011 11:01 - otázka od Eva
Zdravím Vás pán Hřebejk a fandím Vám moc.Myslíte si,že ešte niečo môže prekonať Pelíšky?tento film je presne to,o čom ste písali vyššie - vydržal a dá sa pozerať stále dokola.Povedzte,čím to je,že v Čechách sa rodí toľko aj skvelých filmov,komédií a naše slovenské filmy keď už sa niečo zrodí,tak je to "ťažké ako balvan".Je to v ľuďoch,alebo v ťažšej realite ktorú tu žijeme?A ešte by ma zaujímalo,aký ohlas mali Pelíšky mimo nášho regiónu?
Je to v tradici, česká poetická - nostalgická komedie má mnoho predchudcu - Friče, Lipského, Menzela, Formana, Sveráka se Smoljakem...Pelisky jsou srozumitelné v nasem teritoriu, ale je obtizne je prodavat. Distribuce je opravdu draha a v takove te klubove distribuci, kam se dostanou stredoevropske filmy, tam se rodinné komedie zase vetsinou neuvadeji..
07.09.2011 10:57 - otázka od gabriel
Je vo vasej filmovej tvorbe dielo, ktore by sta uz s odstupom casu nenakrutil? Nejake, pri ktorom sa dnes usmejete a poviete si, ze to ste snad ani nemohli vytvorit vy? :)
Ono je to opravdu jako s detmi..A hlavne, kdyz toho udeláte více, tak jste vice zvykly na zklamani...
07.09.2011 10:56 - otázka od zuzana
Pozdravujem Vas :) velmi oblubujem Vase filmy. Cim ste chcel byt, ked ste bol dietatom? Mate nejaky nesplneny sen? dakujem Zuzana
V detství jsem mel radu sportovních snu, a ty se mi nesplnily a uz nesplni.
07.09.2011 10:56 - otázka od Anna
Dobry den, mna by zaujimalo ci ste zenaty a ci mate deti? Chodia na vase filmy? Nevadi im, ze ste taky zaneprazdneny?
Jsem deset let zenaty a máme malé deti, 5 a 3 roky, které se zajímaji jeste o jine filmy..Ale ja jsem dost doma a porad jsou u nas detske mejdany.
07.09.2011 10:54 - otázka od marcel
Dobry den, nebojite sa, ze Vam raz dojde inspiracia a nebudete vediet, co dalej? Cim by ste sa este dokazali uzivit?
Bojim. Ne o inspiraci, ale spise o zdravi. Nevim, cim bych se uzivil. Asi bych ucil nebo tak neco..
07.09.2011 10:53 - otázka od ivan
Zdravim. Co hovorite na trend holywwodskych hercov, ze sa pustaju aj do rezie? Myslite, ze na to naozaj maju?
Chteji byt svymi pany, tomu rozumim. Clint Eastwood na to rozhodne ma:-)
07.09.2011 10:52 - otázka od Peter
Vitajte na Slovensku. Pan Hřebejk, vo filme je pár jemne erotických scén. Chcem sa spýtať, či s tým nemala Anna Geislerová problém. Zahrala pred kamerami všetko tak, ako ste si predstavovali? Peter
Tak vzdycky je to choulostiva situace a nikdo se v tom nevyziva - pred ani za kamerou. Ale kdyz je to k veci, tak se to vetsinou vezme s nadhledem. Aňa ma navic aschopnost se doslova prevleci do te postavy (v Krásce v nesnázích nebo v Nevinnosti je to velká promena) a pak se za tu postavu schovat, jestli mi rozumíte. Jinak Anna je opravdu jeden z tech hercu, kteri váš zámer jeste pozdvihnou a vylepsi.
07.09.2011 10:49 - otázka od samuel
Zdravim Vas...podla coho si vyberate hercov do svojich filmov? dakujem vela uspechov prajem
Podle toho o jake jde role. Specielní je, kdyz jde o komedialni roli, to kazdy neumi. A taky casto v nasi filmech mame rodiny, deti, partnery,tak aby to fungovalo dohromady. A abychom se tolik neopakovali, peotože tocime kazdy rok film, a vetsinou autorske texty s podobnym zpusobem vypraveni a tak si prorozene vybirame herce, jejichz styl s nasim vypravenim souzni. Divadelnich hercu, kteri jsou vyborni je mnoho, ve filmu jde ale o neco jineho- tam nehraje roli herecká technika ale schopnost pusobit autenticky pred kamerou. Nekdy se podari, ze velkou roli zvladne vyborne neherec, práve protože je autentickej, ale to musite mit stesti a musi to byt takova role - viz. fotograf Antonin Kratochvil v Kawasakiho ruži.
07.09.2011 10:43 - otázka od Jana
Dobry den, chcela by som vediet podla coho si vyberate hercov, mate nejakych oblubenych? Koho?
Ano, mam oblibene herce, nektere povazuji skoro za pratele...Macháčka, Luknára, Aňu, Lenku Vlasákovou..paní Milku Vášáryovou..Bolka Polívku...Ono se to pozná podle toho, že hraji v mych filmech..
07.09.2011 10:39 - otázka od petra
Dobry den, zaujima ma, ako najradsej relaxujete, co vas dokaze dokonale uvolnit a precistit vam hlavu? :) Dakujem
Knížky a alkohol jsou mi nejblizsi a kecani s chytrymi prateli.
07.09.2011 10:34 - otázka od Emil
Dobry den, mna by zaujimalo kam chodite na napady, co vas inspiruje, pri tvorbe scenara...dakujem
Vetsinou mne zaujme nejaka postava. Proto mam rad filmy od Mikea Leigha, nebo hry od Čechova, tam je to postizeni lidskych charakteru nejhlubsi...A pak nas inspiruji ruzne paradoxni situace - manžele, kteri ukryji Žida na úteku a pak naoko kolaboruji...človek, ktery selze a zradi a pak se stane disidentem a statecnym clovekem..To mne zajima..
07.09.2011 10:30 - otázka od anna
Pan Hrebejk, mate vo filmovom priemysle este nejaku vyzvu? nejaky neuskutocneny sen, ktory by ste este rad zrealizoval? dakujem Anna
Rád bych jeste nekdy natocil poradnou komedii, která by vydrzela.. Ted mame takovy ambiciozni projekt podle knihy Skleneny pokoj, to je velký epický pribeh, ale také moc drahy..Muj sen vzdycky je stejny: Aby ten film vydrzel a dal se pozerat jeste po letech. Omlouvam se za svoji podivnou ceskoslovenstimu, pisu na slovenske klavesnici a nemam tu nektera pismenka...
07.09.2011 10:26 - otázka od dalibor
Zdravim, bola nejaka letna dovolenka?
Ano, byli jsme s rodinou v Portugalsku, kde maji nasi pratele pronajaty dum. Takova dovolena s malými detmi. Já se musel vratit na premieru, ale rodinu mam jeste u more. Pokud jezdite na surfu, je to místo - Sagres - idealni lokace. Já to bohuzel neumim...
07.09.2011 10:24 - otázka od petronela
Dobry den prajem, chcem vas len pozdravit a povedat, ze som vasa velka fanynka, videla som vsetky vase filmy a velmi sa tesim aj na tento najnovsi film :) Pekny den a vseto dobre zelam.
Bude mi potesenim, kdyz se vam bude libit! Taky vám preji vse dobré a dekuji za prizen.
07.09.2011 10:22 - otázka od Mirka
Dobrý deň. Ak by ste sa mali rozhodnúť medzi divadlom a filmom čo by zvíťazilo a prečo? Ďakujem :)
Film. Divadlo je sice takové duvernejsi, ale ja se lepe citim ve filmu. Vice doma. Pri praci v divadle jsem spise na navsteve.
07.09.2011 10:21 - otázka od Julo
Zdravím Vás pan Hrebejk. Na akom filme momentalne pracujete? O com je?
viz. vyse
07.09.2011 10:21 - otázka od zdenka
ja mam pocit, ze vy mate kazdu chvilu nejaky novy film.. to ako stihate?
Nedelam vlastne nic jineho. A taky pracuji v tymu, tedy se scenaristou a producentem. Mnoho mych kolegu si pisi scenar sami a nebo si film produkuji. A nase filmy jsou take vyrobne jednodussi, nežli treba Bathory nebo Lidice.
07.09.2011 10:19 - otázka od andrej
dobry den pan hrebejk. priblizte mi prosim vznik filmu nevinnost. co vas k tomu inspirovalo?
Obvykle to je tak, ze se sejdeme s Petrem Jarchovskym, a povidame si o tom, co nas zaujalo. Obvykle je to nejaka postava, nebo paradoxni situace. Tady to bylo obvineni trenéra sportovni gymnastiky jeho sverenkyni. Petr toho cloveka znal, jeho partnerka byla jejich rodinná pritelkyne. A pak jsme do toho zapletali dalsi - i medialni pripady a motivy (obvineni Filipa Rence ze zneuziti mladistve, pripad sbormistra Kulinskeho../ a zacali jsme si povidat s policajtami..Nakonec jsme spoustu veci vyhodili a zamerili se jen na to psychologicke drama v te rodine.
07.09.2011 10:19 - otázka od milada
Dobry den prajem p. reziser, mate uz v predstavach nejaky novy film, ze o co by mal byt, kde by sa odohraval?
Chystáme s Michalem Vieweghem vztahovou komedii ze soucasnosti s názvem Svatá ctverici..A to je vsechno, co o tom muzu prozradit. Natacet zacneme v octobri.
07.09.2011 10:12 - otázka od martina
Dobry den. Vase filmy sa daju pozerat stale dookola. S cim pridete najblizsie? dakujem
Jiz jsem odpovedel vyse.
07.09.2011 10:12 - otázka od Roman
Zdravim, zaujimalo by ma kolko zarobi reziser za jeden film... Asi sa da z toho vyzit, ze?:)
Plus minus milion korun hrubeho. Ale je to opravdu hodne práce, i kdyz se to nekdy nezda.
07.09.2011 10:11 - otázka od dana
Ake filmy tocite radsej? Dramy alebo komedie?
On v tom neni skoro zadný rozdil, co se zabavnosti nataceni tyka. Ve strizne jsou horsi komedie, protoze to je jako poslouchat dokola ty same vtipy. Komedie ale, kdyz se povede, potesi vetsinou vice lidi.
07.09.2011 10:08 - otázka od Katka
Dobry den pan Hrebejk, prezradte nam nejaku zabavnu pikosku z natacania Vasho posledneho filmu:) Prajem Vam vela dalsich uspechov do buducnosti!
Zabavne bylo, kdyz jsme natáceli v dome Very Chytilove erotickou scenu a pani reziserka se prisla podivat..
07.09.2011 10:07 - otázka od petero
dobrý deň... vo vašich filmoch U me dobrý či Horem pádem je badať, že dobre poznáte praktiky českého podsvetia... kto vám v tomto smere radil, alebo ste čerpali z vlastných skúsenosti a poznatkov?
Docela dobre mi radi muj asistent režie Boban Dedejič, který je samozrejme slušný človek, ale radu tech lidi zna..Mimijine tocil vetsinu filmu s Emirem Kusturicou..Rada imformaci se da najit i v mediich a z rozhovoru s policajtami..
07.09.2011 10:05 - otázka od Karči
Zdravím vás majstre. Vaša spolupráca so scenáristom Petrom Jarchovským priniesla skvelé filmové kúsky ako Pelíšky, U mě dobrý, Nevinnost či Horem pádem. Plánujete s Petrom do budúcna aj ďalšiu spoluprácu?
Dobrý den, dekuji za otázky. Ano. Plánujeme drama Líbánky, do trojice ke Kawasakiho rúži a Nevinnosti. A adaptaci románu Simona Mawera Sklenený pokoj. Aktualne ted chystám puvodni komedii s Michalem Vieweghem.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu