Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mladík zahynul pri naháňačke s políciou, bol pod vplyvom drog!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

OSTRAVA – Vodič (25), ktorý minulý týždeň zahynul v Ostrave pri naháňačke s políciou, zrejme pred jazdou užil nejakú drogu. Mladík na Seate Toledo sa v stredu pokúsil ujsť policajnej hliadke, na električkovom páse však dostal šmyk a pri zrážke s električkou zahynul.

Podľa polície dôvodom, prečo pred hliadkou unikal, mohla byť práve skutočnosť, že riadil pod vplyvom drog. Policajná hovorkyňa Gabriela Holčáková dnes oznámila, že z predbežných záverov znalca vyplýva, že vodič bol ovplyvnený omamnou látkou.

"Komplexné závery znalcov budeme mať k dispozícii neskôr," uviedla. Polícia už minulý týždeň vylúčila, že by vodič pred jazdou pil alkohol. Mladý vodič sa už raz pokúsil policajnej hliadke ujsť a vtedy opitý bol. Bolo to v decembri, dostal šmyk a uviazol v snehu. "Vodič sa aj ďalej snažil ujsť. Keď zistil, že to nezvládne, aj so spolujazdcom sa vo vozidle zamkol. Orientačné dychové skúšky potom vykázali hodnoty zhruba od 1,2 do 1,7 promile alkoholu," uviedla minulý týždeň Holčáková.

Polícia v súvislosti so smrteľnou nehodou pátra po svetlom aute, ktoré 12. januára okolo 11:10 vychádzalo v Ostrave zo Zelenej ulice. "Vodič tohto svetlého vozidla nesporne zaregistroval vozidlo značky Seat Toledo, prichádzajúce po ulici 1. mája vysokou rýchlosťou," uviedla Holčáková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu