Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Otec pripravil deťom smrteľnú sánkovačku

Deti skončili pod autobusom Zobraziť galériu (3)
Deti skončili pod autobusom

BRATISLAVA/VARŠAVA – Šialený nápad! Otec pripravil tragickú zábavu, keď za auto priviazal sánky, na ktorých sedeli jeho dve deti (8 a 10). Na svojom terénnom Suzuki ich tak ťahal cez víkend po jednej z hlavných ulíc poľského Saczówa.

Ako profesionálny vodič si pritom musel jasne uvedomovať, že po ceste jazdia autá aj autobusy. Práve jeden z nich sa stal pre deti osudným. Po niekoľkých „kolách“ sa prímestský autobus na klzkej ceste nedokázal autu vyhnúť a zabrzdiť, deti na sánkach skončili pod ním. O tragédii informoval poľský denník Fakt.

Starší chlapec (10) zahynul na mieste, dievčatko (8) bojuje v nemocnici o život. „Bola to dráma, ľudia vybiehali z domov, aby pomohli, volali sme políciu, záchranku, prosil som dokonca o vrtuľník, ale povedali mi, že v týchto podmienkach nemôže. Tie deti nebolo pod autobusom dokonca ani vidno, len sánky,“ citoval Fakt jedného zo svedkov.

„Vedľa stavajú cestu, pribehol som za žeriavnikom, aby pomohol nadvihnúť autobus, ani na chvíľu nezaváhal,“ dodal.

Hasiči aj záchranári robili, čo mohli, aby čo najrýchlejšie zodvihli autobus a pokúsili sa o zázrak. Chlapca vytiahli, bohužiaľ, mŕtveho, dievčatko museli ešte na mieste oživovať. V nemocnici v Katowiciach teraz bojuje o život. V noci podstúpilo niekoľkohodinovú operáciu a jeho stav označujú za kritický. Lekári odmietajú akékoľvek prognózy.

Otec je po tragédii v šoku, ale jasne si uvedomuje, čo svojou hlúposťou spôsobil. Psychický stav oboch rodičov však zatiaľ vylučuje vypočutie políciou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu