Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Bezdomovec sa v kanáli napájal na prúd z pouličnej lampy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Pohodlné bývanie si zariadil bezdomovec v kanáli v pražských Modřanoch. Do výbavy neobvyklého príbytku patrila i rada elektrospotrebičov, pre ktorých prevádzku kradol elektrický prúd z pouličnej lampy. Informovala o tom dnes hovorkyňa mestskej polície Jana Přikrylová.

Obydlie bezdomovca prezradil v sobotu hliadke strážnikov pootvorený poklop kanála neďaleko križovatky ulíc Generála Šišky a Zelenková. Po nahliadnutí do otvoru policajti objavili rebrík a na zemi kopu odpadkov a handier.

Po spustení na dno šachty v nej našli 53-ročného muža sediaceho na matraci. Obhliadka miesta priniesla prekvapenie v podobe relatívne "komfortného" vybavenia bezdomovcovho "príbytku", v ktorom údajne býval niekoľko rokov. Na podlahe mal lampičku, CD prehrávač, rýchlovarnú kanvicu a elektrický varič. Všetky elektrospotrebiče boli napojené na predlžovací kábel, ktorý viedol k neďalekému stĺpu verejného osvetlenia.

Muž sa podľa Přikrylovej strážnikom priznal, že kábel sám napojil. Privolali preto políciu a technika firmy spravujúcej verejné osvetlenie, aby čiernu prípojku z lampy odstránili. Bezdomovca polícia prepustila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu