Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Lietadlo sa zrútilo na obytnú štvrť, najmenej 8 mŕtvych

Havária spôsobila obrovské škody. Zobraziť galériu (5)
Havária spôsobila obrovské škody.

KARÁČI - Nákladné lietadlo ruskej výroby sa v nedeľu zhruba dve hodiny po polnoci miestneho času zrútilo na obytnú štvrť v najväčšom pakistanskom meste Karáči.

V mieste dopadu zúril hodiny obrovský požiar a ozývali sa výbuchy, podľa svedkov lietadlo horelo už vo vzduchu. Podľa pakistanského úradu civilného letectva zahynulo všetkých osem Rusov, ktorí tvorili posádku lietadla. Môže byť, že ďalšie obete si havária vyžiadala medzi ľuďmi nachádzajúcimi sa v mieste dopadu. Lietadlo spadlo na obytnú zónu, v ktorej bývajú najmä príslušníci letectva a námorníctva pakistanskej armády.

Viacero budov po havárii zachvátili plamene, neskôr sa však ukázalo, že to boli len nedávno postavené a zatiaľ neobývané objekty. "Nevieme určiť, koľko obetí bolo medzi ľuďmi nachádzajúcimi sa na zemi," uvádza sa v stanovisku úradu civilného letectva. Záchranári síce našli na mieste pozostatky piatich alebo šiestich ľudí, ale nevie sa, či ide o členov posádky lietadla, alebo nie.

Lietadlo sa zrútilo okolo 01.50 nadránom miestneho času (v sobotu okolo 21.50 SEČ) asi dve minúty po štarte z medzinárodného letiska v Karáči.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu