Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Chlapčeka priväzovala k posteli psím obojkom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

PRAHA - Šokujúci spôsob starostlivosti o dieťa odhalili pri prehliadke bytu českí policajti. Matka malého chlapca si mala uľahčovať "prácu" tak, že dieťa priväzovala psím obojkom k postieľke.

Spolu s ním hliadka objavila aj jeho sestru (6), ktorá sa však mohla voľne pohybovať. Na situáciu v rodine úrady upozornila žena, ktorá chlapca videla priviazaného, keď byt navštívila. Prípad sa dostal pred súd.

Podľa obhajoby bol chlapec takto uviazaný iba počas dvoch dní, ktoré boli pre matku veľmi náročné. Vtedy sa pri hre zranila jej dcéra a žena údajne nechcela, aby si chlapec ublížil, kým ju bude ošetrovať. Podľa advokáta nebola kvôli zníženému intelektu schopná vyhodnotiť dôsledky svojho konania.

Okresný súd v Beroune vlani v júni vymeral žene osemmesačný trest väzenia. Odvolala sa proti tomu aj údajná tyranka, aj žalobkyňa. Odvolací senát potom rozsudok zrušil a poslal prípad k doriešeniu v priestupkovom konaní na mestský úrad. Ten vlani v decembri žene vymeral pokutu 4000 korún (vyše 150 eur). Krajský súd v Prahe sa dnes ku prípadu vráti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu