Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Majú podozrivého z únosu Aničky (9), prekopávajú okolie!

Anička Janatková
Anička Janatková

PRAHA - Desiatky kriminalistov, vojenských policajtov a psovodov od dnešného rána opäť prehľadávajú pražskú mestskú časť Troja, kde sa pred viac ako týždňom stratila malá Anna Janatková. Dôvodom je, že polícia zadržala podozrivého a na základe jeho výpovede sa vrátila na miesto.

Zadržaný muž mal zanechať na jednej z vecí, ktoré sa po dievčati našli, vzorky DNA. Tie k nemu kriminalistov v stredu večer doviedli. Má ísť o muža s minulosťou kriminálnika. Portál novinky.cz sa odvoláva na dva nezávislé, dôveryhodné zdroje.

Policajná hovorkyňa Andrea Zoulová informácie o zadržaní potvrdila. Ako povedala, políciu viedla k začatiu ďalšej rozsiahlej pátracej akcie práve jeho výpoveď. Muž má určitý vzťah k lokalite, kde Anička zmizla, dodala. Kriminalisti od dnešného rána okolie prekopávajú, informoval portál lidovky.cz. Nespresnil, či sa už špecializujú na konkrétne miesta, alebo či idú naslepo.

Dievča videli naposledy 13. októbra popoludní, zo školy išla bežnou trasou spoločne so spolužiačkami. Neskôr sa ale rozdelili a potom sa stopa dievčatka stráca. V Troji sa našiel len batoh a fľaša s pitím.

Až do nedele miesto intenzívne prehľadávalo takmer 800 policajtov, zapojili sa kynológovia so špeciálne vycvičenými psami zo Slovenska. Pátranie bolo zatial neúspešné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu