Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na Morave nachádzajú kradnuté rakúske bankomaty

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRNO - Už druhý z bankomatov ukradnutých v uplynulých týždňoch na severe Rakúska sa našiel na južnej Morave. Rakúski policajti pri vyšetrovaní spolupracujú aj so Slovenskom, kde sa objavili podobné krádeže.

Prvý z bankomatov ukradli 25. septembra z pobočky banky v obci Seefeld-Kadolz a druhý 29. septembra z banky v obci Neudorf. Oba našli 2. októbra na Morave. Jeden z nich bol rozložený, z druhého z nich našli len súčiastky.

Brniansky policajný hovorca Bohumil Malášek nález potvrdil. Polícia minulý týždeň našla rakúske auto, červenú Mazdu 6, južne od Brna. Bolo potopené v jednej z vodných nádrží, nad vodu vyčnievala len jeho strecha. Podľa Maláška policajti preverujú aj verziu, že auto bolo využité k trestnej činnosti. "S rakúskymi kolegami spolupracujeme, vymieňame si informácie," uviedol.

Nemožno vylúčiť, že na južnej Morave pôsobí organizovaná skupina, ktorá sa špecializuje práve na bankomaty. Policajti zaznamenali na niekoľkých miestach kraja úspešné aj neúspešné pokusy o krádež bankomatu.

Rakúska polícia v tejto súvislosti spolupracuje aj so slovenskými a maďarskými kolegami, pretože aj tam sa objavili prípady podobnej kriminality.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu