Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na Morave našli bankomat ukradnutý v Rakúsku

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

BRNO - Po nedávnej sérii krádeží bankomatov na severe Rakúska sa teraz jeden z nich našiel v Českej republike.

Bol rovnako ako automobil, ktorý bol možno použitý zlodejmi k úniku, potopený do jazera južne od Brna, uviedli dnes podľa agentúry APA rakúski kriminalisti. Zároveň vyzdvihli dobrú spoluprácu s českými a slovenskými úradmi.

Brniansky policajný hovorca Bohumil Malášek bez ďalších podrobností potvrdil, že sa na nespresnenom mieste na juhu Moravy v minulých dňoch našlo torzo ukradnutého bankomatu. Zároveň polícia už minulý týždeň informovala o náleze rakúskeho auta v jednej z nádrží vodného diela Nové Mlyny južne od Brna. Podľa Maláška policajti preverujú aj verziu, že auto bolo využité k trestnej činnosti. "S rakúskymi kolegami spolupracujeme, vymieňame si informácie," uviedol Malášek.

Nemožno vylúčiť, že na južnej Morave pôsobí organizovaná skupina, ktorá sa špecializuje práve na bankomaty. Policajti zaznamenali na niekoľkých miestach kraja úspešné aj neúspešné pokusy o krádež bankomatu.

Po sérii krádeží bankomatov sa rakúske bezpečnostné zložky okrem vyšetrovaní týchto trestných činov zamerali aj na ich prevenciu. Polícia spolupracuje s peňažnými ústavmi na príslušných protiopatreniach a zlepšeniach, napísala APA.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu