Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Žene, ktorá zahodila mačku, sa vyhrážajú smrťou

Mary Baleová v týchto dňoch čelí obrovskej mediálnej a verejnej kritike
Mary Baleová v týchto dňoch čelí obrovskej mediálnej a verejnej kritike

BRATISLAVA - Dom ženy, ktorá strčila mačku do odpadkového koša, začala strážiť polícia po tom, čo jej konanie vyvolalo hnev množstva milovníkov zvierat. Niektorí sa jej dokonca vyhrážajú smrťou.

Mary Baleová (45) z anglického Coventry zachytila kamera, ako na ulici chytila štvorročnú mačku menom Lola za srsť na krku a vložila ju do odpadkového koša, ktorý následne zavrela.

Kameru nainštaloval majiteľ mačky Darryl Mann po tom, čo mu prednedávnom niekto poškodil auto. Keď bola Lola nezvestná už 15 hodín, Mann sa rozhodol pozrieť si záznam z kamery. Mačku následne objavil v koši pri svojom dome.

Aj napriek tomu, že Lola bola v poriadku, Mann sa rozhodol zverejniť videozáznam na serveri Youtube a na sociálnej sieti Facebook založil skupinu s názvom "Help Find The Woman Who Put My Cat In The Bin" (v preklade Pomôžte nájsť ženu, ktorá strčila moju mačku do odpadkového koša).

"Nechápem, ako môže ísť niekto večer spať s vedomím, že uväznil mačku v odpadkovom koši," uviedol Mann, ktorého video na internete vyvolalo pobúrenie mnohých milovníkov zvierat v Británii. Incident začala vyšetrovať aj organizácia Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA).

Baleová sa už v stredu verejne za svoje správanie ospravedlnila a celý incident označila za chvíľkové "pominutie zmyslov". Dôvod svojho konania však vysvetliť nevedela.

"Nedokážem vysvetliť, prečo som to spravila. Nemala som v úmysle tej mačke ani jej majiteľom ublížiť. Neviem, čo to do mňa vošlo, ale zrazu mi napadlo, že by bolo zábavné strčiť tú mačku do odpadkového koša, ktorý bol hneď vedľa mňa. Je mi nesmierne ľúto, čo sa stalo, ale naozaj nechápem, prečo sú všetci takí rozčúlení. Však je to iba mačka," uviedla Baleová, ktorej dom začala strážiť polícia, pretože niektorí ľudia sa jej na internete vyhrážali smrťou.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu