Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Úderom zlomil dvojmesačnej dcérke lebku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Dnes by sa mal dozvedieť rozsudok otec (25), ktorý udrel do hlavy, a tak zabil svoju dvojmesačnú dcérku. Stalo sa to údajne preto, lebo sa hneval na svoju partnerku, s ktorou sa predtým pohádal.

"Ľutujem to, čo sa stalo, ale už to nejde vrátiť späť," povedal pri procese muž, ktorý už bol v minulosti trestaný. Obžalovaný, ktorý bol od roku 2007 bez zamestnania, so svojou partnerkou užívali pervitín a marihuanu. Mužovi hrozí 12 až 15 rokov väzenia alebo výnimočný trest. Súd sa začal v Českých Budějoviciach v pondelok.

Juhočeskí kriminalisti obžalovaného zadržali na začiatku januára. Prípad sa stal v obci Cehnice vlani 31. decembra. Privolaným záchranárom sa vtedy dieťa nepodarilo zachrániť. Výsledky súdnej pitvy potvrdili podozrenie policajtov, že dieťa zomrelo na následky fyzického napadnutia. Podľa primára súdneho lekárskeho oddelenia českobudějovickej nemocnice Františka Vorla príčinou smrti bolo pomliaždenie mozgu, ktoré vzniklo po údere do hlavičky dojčaťa. Dieťa malo tiež zlomenú lebečnú klenbu. Súdny lekár konštatoval, že pri pitve zistil u dojčaťa aj zlomeninu rebier. "Tú mohlo spôsobiť šliapnutie alebo kľak na hrudník," uviedol Vorel.

Otec mŕtveho bábätka najprv odmietol na súde vypovedať, ale neskôr svoje rozhodnutie zmenil. Pripustil, že dieťa skutočne udrel rukou do hlavy. Ale zlomeninu rebier vysvetľoval pádom z postele po údere alebo následnou masážou srdca, keď sa s družkou a neskôr aj privolaná záchranná služba pokúšali dcéru oživiť. Túto možnosť však súdny lekár vylúčil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu