Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vražda zo cti: Sestru ubodali 17 ranami v spánku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

AMMÁN - Vydatú Jordánku ubodali v noci na dnešok v spánku jej bratia, ktorí neskôr tvrdili, že išlo o "zvyková záležitosť". Oznámila to dnes agentúra AFP s odvolaním na jordánske policajné zdroje.

Vražda 36-ročnej ženy sa odohrala na predmestí Ammánu v dome jej rodičov. Dvaja zo štyroch bratov sa polícii priznali a zdôraznili, že ide o "zvykový" prípad. Podľa nich ich sestra bola zapojená už pred rokom do podobnej aféry, ktorá bola vyriešená zmierovacím spôsobom, a žena sa vrátila k manželovi. Zmienenú aféru ale nijako nešpecifikovali.

"Dozvedeli sa o novom vývoji, ktorý je doviedol až k vražde sestry, ktorú ubodali 17 ranami," uviedla polícia bez ďalších podrobností.

V Jordánsku sa každoročne stane 15 až 20 žien obeťou vraždy zo "cti". Počet týchto zločinov ale neklesá napriek sprísnení zákona, ktorý pre páchateľov stanoví tvrdšie tresty.

Dôvodom k vražde kvôli rodinnej cti býva často nevera alebo predmanželský sex, prípadne i len podozrenie. Často sa stávajú obeťou aj nemanželské tehotné dievčatá. V jednom prípade podozrenie u budúceho vraha vyvolalo aj to, že jeho sestra častejšie telefonovala mobilom. Väčšinou sa o očistenie "rodinnej cti" starajú bratia obetí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu