Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tisíce pochodujú Prahou za legalizáciu marihuany

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Odhadom niekoľko tisíc ľudí sa vydalo v sobotu v českej metropole na pochod za legalizáciu marihuany. Účastníci nasledujú automobil s hudobnou aparatúrou, okolo ktorej tancujú, spievajú, rozdávajú nálepky "legalizace.cz", nesú transparenty s nápismi ako "Marihuana je liek" a mávajú jamajskými vlajkami. Vo vzduchu je cítiť marihuanový dym.

Demonštráciu Million Marihuana March monitorujú desiatky policajtov. Sprievod smeruje d Karlovho mostu cez Václavské námestie a Vinohrady smerom na Žižkov. V cieli pochodu, ktorý organizuje iniciatíva Legalizace.cz, budú pripravené tri hudobné pódiá, unikátny konopný trh a pestrá paleta prejavov, prednášok, workshopov, stánkov s občerstvením a zábavných aktivít.

Cieľom akcie je upozorniť na trestné stíhanie drobných pestovateľov konope a verejne žiadať nasledujúce reformy: poukázať na legislatívu o konope, ktorá je v rozpore s ústavou, legalizovať marihuanu pre liečebné účely a pre osobnú spotrebu, presadiť slobodu pestovať a využívať marihuanu pre vedu a výskum, podporiť diskusiu o liečebnom využití marihuany a prinášať vecné a objektívne informácie o konope.

Minulý rok sa na akcii zúčastnilo 15 tisíc ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu