Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Po výbuchu na ropnej plošine 11 nezvestných

Výbuch ropnej plošiny Zobraziť galériu (2)
Výbuch ropnej plošiny

HOUSTON - Najmenej 17 robotníkov bolo zranených a 11 je nezvestných po explózii na ropnej plošine v Mexickom zálive. Väčšine zo 126 zamestnancov, ktorí boli na plošine v čase výbuchu, sa podarilo dostať do bezpečia.

Hasiči sa teraz snažia zneškodniť požiar. Podľa agentúry AP ropná plošina spoločnosti Transocean sa nachádza približne 80 kilometrov južne od pobrežia amerického štátu Louisiana. Po explózii sa nakláňa a hrozí, že sa zrúti do mora.

Vrtuľníky a záchranárske lode pátrajú v okolitých vodách po nezvestných. "Dúfame, že použili záchranný čln," uviedol Mike O'Berry z americkej pobrežnej stráže. Podľa O'Berryho je sedem ľudí v kritickom stave. Pobrežná stráž povolala tím expertov, ktorý sa chystá zistiť možné environmentálne vplyvy nehody, až zlikvidujú požiar na plošine.

Podľa hovorcu spoločnosti nie je zatiaľ jasné, čo výbuch spôsobilo. Plošina vraj patrí k najmodernejším, ktoré spoločnosť vlastní a nedávno sa jej na inom mieste podarilo vytvoriť svetový rekord v hĺbke vrtu, keď dosiahla do hĺbky vyše desať kilometrov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu