Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vodca sekty znásilňoval dievčatká, naprával im karmu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RÍM - Talianska polícia oznámila, že v Ríme zatkla údajného vodcu jednej zo siekt hnutia New Age. Obvinili ho zo znásilňovania dievčat a zneužívania dôverčivosti ich rodičov.

Ako informovala agentúra AFP, Danilo Speranza (62) stál na čele združenia Re Maya (kráľ Maya), ktoré má asi tisíc členov. Niekoľko dievčat ho obvinilo zo sexuálneho násilia, ktoré na nich spáchal pred niekoľkými rokmi. Podľa početných svedectiev znásilnil najmenej 20 dievčat vo veku od desať do dvanásť rokov. Vyšetrovanie sa podľa agentúry ANSA začalo pred viac než rokom, keď dve dievčatá pohlavné zneužívanie oznámili.

Speranza (v preklade Nádej) ospravedlňoval sex s dievčatkami tým, že im takto napraviť ich negatívnu karmu a odovzdal im svoju zdravú a liečivú DNA. Danilo Speranza založil spoločnosť Re Maya v 80. rokoch. Jej cieľom bolo pomáhať závislým na drogách a organizovať kurzy jogy a filozofie.

Hnutie New Age (Nový vek) má ambície stať sa novou globálnou ideológiou, ktorá by mohla vytvoriť celkové poznanie sveta a našej civilizácie. Snaží sa o splynutie rôznych náboženstiev a svetonázorových prúdov. Jeho vyznávači hľadajú oporu v rôznych ekologických organizáciách, v čarodejníctve, feminizme, ufológii, šamanizme alebo transpersonálnej psychológii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu