Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lietadlo sa zrútilo do mora, našli prvé obete

Lode pátrajú po zrútenom lietadle Zobraziť galériu (3)
Lode pátrajú po zrútenom lietadle (Zdroj: SITA)

BEJRÚT – Lietadlo spoločnosti Ethiopian Airlines sa dnes krátko po štarte z Bejrútu zrútilo do Stredozemného mora. Stroj smeroval do Addis Abeby a na palube bolo 90 ľudí. Záchranári ráno našli v mori neďaleko Bejrútu štyri osoby, ktoré neprežili pád lietadla. Ostatní sú stále nezvestní, informovala agentúra AP.

Podľa libanonských úradov posádka stratila spojenie s kontrolnou vežou. Lietadlo spadlo do mora asi 20 kilometrov južne od letiska a päť kilometrov od libanonského pobrežia.

Podľa upresnených informácií bolo na palube Boeingu 737-800 90 osôb, a nie 92, ako sa uvádzalo v predchádzajúcich správach. Medzi pasažiermi bola manželka francúzskeho veľvyslanca v Bejrúte. Ďalej v lietadle bolo 54 Libanončanov, 22 Etiópanov, Iračan, Sýrčania, dvaja Libanonci s britským pasom, jeden s kanadským a ďalší s ruským. Posádku tvorilo sedem osôb.

Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa, ale svedkovia hovoria o tom, že pred pádom lietadla videli záblesk. Na mieste bola búrka, agentúra DPA napísala, že do lietadla asi udrel blesk.

Záchranárom pomáhajú okrem libanonskej armády aj príslušníci mierového zboru OSN pre Libanon. Libanonská vláda požiadala Paríž, aby s objasnením príčin nehody pomohol Francúzsky úrad pre vyšetrovanie leteckých nehôd (BEA).

VIDEO: Etiópske lietadlo sa zrútilo do Stredozemného mora


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu