Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Oslavy v Sydney s ohňostrojom, bez alkoholu

Ohňostroj v Sydney Zobraziť galériu (6)
Ohňostroj v Sydney

SYDNEY - Ohňostrojom, ktorý ožiaril prístav v Sydney, sa začali novoročné oslavy v najväčšom meste Austrálie. Približne 1,5 milióna ľudí prišlo privítať rok 2010.

Premiérka Nového Južného Walesu Kristina Keneallyová označila oslavy za "najväčšiu šou na Zemi", ktoré sleduje miliarda ľudí na televíznych obrazovkách. Nad jedným zo symbolov Sydney Prístavným mostom diváci sledovali veľkolepý 12-minútový ohňostroj. O bezpečnosť sa staralo 2500 policajtov, ktorým mal pomôcť aj zákaz konzumovania alkoholu.

Polícia zakázala konzumáciu alkoholu v prístave a v okolitých parkoch. Jeden a pol milióna ľudí, ktorí každoročne celé hodiny čakajú na príchod nového roku a obrovský farebný ohňostroj sa tento rok môžu "posilniť" iba minerálkou. Dôvodom sú každoročné bitky a násilnosti opitých osôb, čomu chcela tohto roku polícia zabrániť. "Cieľom nie je pokaziť ľuďom radosť z oslavy Silvestra, ale zaručiť bezpečnosť pre všetkých oslavujúcich," povedal policajní šéf v Sydney Andrew Scipione.

Sydney je každoročne prvou metropolou sveta, kde milióny ľudí oslavujú rozlúčku so starým a príchod nového roku. Vrcholom oslavy je polnočný ohňostroj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu