Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Bezdomovec vďaka fľašiam od alkoholu zbohatol na burze

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Že prázdne vratné fľaše od alkoholu môžu byť k úžitku, dokazuje prípad ruského bezdomovca (63). Ten ich nazbieral tisícky, speňažil ich, a s takto získanými financiami úspešne riskoval na burze, napísal to bulvárny denník Tvoj deň.

Leonid Konovalov, oblečený v majestátne purpurovej s farebne ladiacimi šperkami, denníku venujúcemu sa hlavne kriminálnym prípadom a životnému štýlu prezradil, že v uplynulom roku nazbieral okolo 2000 fliaš denne.

"Rusi pijú kvôli hospodárskej kríze o trochu viac, a to mi pomohlo dostať sa zo smetiska," povedal bývalý inžinier z priemyselného východo-sibírskeho Kemerova, ktorý strávil uplynulých 20 rokov na skládke odpadov.

Mnohých ruských bezdomovcov je často vidieť, ako prehrabávajú odpad a hľadajú fľaše a plechovky, ktoré potom predajú. Sklenená fľaša vynesie asi dva ruble (necelé dve koruny).

Fúzatý bývalý bezdomovec povedal, že na riskovanie na burze s cennými papiermi ho prinútili jeho dve vnúčatá. Jeho prvá transakcia bola vraj nákup akcií za 50.000 eur (asi 1,3 milióna korún).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu