Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vraždil kvôli žene, ktorú spoznal cez internet

LONDÝN - Nemecký mladík David Heiss bol dnes v Londýne odsúdený na doživotie za brutálnu vraždu priateľa britskej ženy, ktorou sa stal posadnutý potom, ako sa s ňou zoznámil cez internet. O prepustenie môže požiadať najskôr po osemnástich rokoch. Muž tvrdil, že konal v sebaobrane.

Heiss (21) vlani v septembri zavraždil o rok mladšieho Matthewa Pykea 86 ranami nožom v byte v Nottinghame, kde Pyke žil so svojou priateľkou Joanna Wittonovou. Pyke ešte pred smrťou stačil vlastnou krvou napísať na bočnú stranu svojho počítača prvé tri písmená vrahovho mena - "Dav".

Heiss sa s dievčaťom zoznámil cez internet, začal ju bombardovať milostnými dopismi, dvakrát britský pár navštívil a strpčoval im život. Niekoľko dní pred vraždou Pykeovi elektronickou poštou napísal, že má "niečo, čo by mu rád dal ". Potom priletel z Frankfurtu, v Nottinghame počkal, až dievča odíde do práce, prenikol do bytu mladej dvojice a Pykea ubodal. Druhý deň sa vrátil do Nemecka.

Prokurátor povedal, že jeho čin bol rovnako dôsledok posadnutosti Joannou Wittonovou a nenávisti k Matthew Pykeovi. Sudca pripočítal Heissovi ako priťažujúcu okolnosť, že svoj čin dôkladne premyslel a naplánoval. Inšpektor Tony Heydon, ktorý vraždu vyšetruje, povedal, že vzhľadom k svojej brutalite a stupni naplánovania to bol najotrasnejší prípad, s akým sa kedy stretol.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu